[]

Avusturya Oturum Izni

Merhabalar, bir arkadasim Avusturya’ya mastera gidecek fakat vize konusunda sikinti yasiyor. Konsolosluklarda randevu bulmakta cok zorlandi ve konsolosluk tarafindan Viyana icin kendilerine yapilan oturum izni basvurusunun sonuclanmasinin 6 aya kadar surebilecegi soylenmis. Bu durumda okulu dondurmasi gerekecek, bu bence de inanilmaz uzun bir sure. Bu sene icerisinde yakin zamanda kendisi veya etrafinda bu basvuruyu yapan oldu mu acaba, ne kadar suemustu eger oyleyse?




 
Konsolosluğa direkt durumun aciliyetini belirten bir mail ulaştırırsa formal bir dille yazılmış olarak ingilizce, tercihen almanca, konsolosluk arkadaşınız adına hemen bir randevu oluşturabilir.

Evet maalesef başvuru inceleme süreleri biraz uzadı. ÖZellikle okul başvurularında yalandan mı yoksa ciddi mi yüksek lisans diye didik didik inceliyorlar. Hatta daha önce konuştuğum bir eğitim danışmanı dedi ki bazı ülkelerde bazı özel üniversiteler konsolosluklarda mimlenmeye başladı, çünkü parayı bastıran herkese yüksek lisans kabulu veriyor, türkiye'den de yüksek lisans başvurusuyla gidip (çalışma izni de part time olarak olduğu için) orada iş bulup çalışan sonra da çalışma iznine döndüren çok insan olmuş.

Bir seçenek, tabii Avursturya özelinde oluyor mu bilmiyorum, halihazırda bir turistik vizesi varsa, o vizeyle Avusturya'ya gidip, Avusturya'yadaki göçmen ofisinden işlemlerini hallettirmeyi deneyebilir.

bir arkadaşım böyle yaptı, turist vizesi vardı zaten. Burada randevu bulamayınca turist vizesiyle gitti, orada göçmen idaresine ulusal vize başvurusu yaptı okul evraklarıyla. Bir geçici belge vermişler böylece turist vizesi bittiğinde de kartı gelene kadar o belgeyi kullandı. Ama tabi bu şekilde başvurulduğunda oturum kartı işlemi sonuçlanana kadar başka ülkeye gidemiyorsunuz. Başvurduğunuz ülkeden çıktığınız anda sıfırdan başvuru yapmanız gerekiyor.

Bu avusturya özelinde oluyor mu bilmiyorum ama eğitim danışmanlığı şirketleri yönlendirebilir.
  • anten  (02.08.23 18:11:25) 
Aynı şey değil ama bize erasmus standına gelecek biri böyle sıkıntıya düştü.
Şirket olarak konsolosluğa mail attik, belgelerle vs durumu açıklayan. Iki gun sonra kabul geldi.

Anten dedikleri doğrudur. Hem çok fazla basvuru var hem de çok insan bu yolla gelmeye çalışıyor. Yani kimsenin "Türkiye'den binlerce başvuru gelir, daha fazla adam çalıştıralım" dediğini sanmam o sebepten sıkıntı.

Ben bizim kizdan biliyorum, erasmus staji için hollanda 6 ay mi ne demisti. Kazanan çocuk staji iptal etti bu sebepten.
  • logisticsmanager  (02.08.23 18:42:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.