[]

coca-cola çok bozdu diyenlere bir soru

yurtdışında hiç içtiniz mi?
yurtdışındaki colanın tadı buradaki gibi mi?
daha mı iyi? (eskisi gibi?)


 
eskiden içtiğimden de daha iyi bence amerika’da. plasebo gibi bir şey olabilir mi bilmiyorum.


  • orient blue  (01.08.23 22:24:51) 
Bana göre bir farkı yok, İngiltere'de de Türkiye'de de aynı. Ama son 2 haftada hepten bıraktık hanımla, şeker olmasın diye Zero içiyorduk, aspartam boku çıktı.
Zor bi de bırakmak, eve 24'lü koli alıyoduk rahat olsun diye.

  • quaker  (01.08.23 22:51:32) 
Avrupa'nın her tarafında ictim. Kotu her yerde kotu.


  • Samuray  (01.08.23 23:00:20) 
Yurtdışındaki cola daha az şekerli


  • primetime  (01.08.23 23:11:21) 
Yunanistandakilerin tadı daha güzel bence. Farklı aromalı türleri de var. Onlar da iyiydi. Ha cola almıyor muyum alıyorum. Her türlüsünü içerim.


  • ruhen hastayim ben  (01.08.23 23:13:34 ~ 23:13:58) 
Kolalarin tadi ülkeden ülkeye değişebilir. Bunu direkt kola fabrikasına gittiğimde öğrenmiştim. Her yerde aynı değil yani.

Ben çok dikkat etmedim. Iyi mi kötü mu bilmem, biraz ictikten sonra hepsinden sıkılıyorum. Çok içmiyorum açıkçası.
  • logisticsmanager  (01.08.23 23:21:53) 
uk'deyim coca cola tr'de daha iyi gibi geliyor bana. ya da uzun zamandır değişen tada burada olduğum için alışmış da olabilirim diye tr iyi geliyor olabilir. arkadaşlar da demiş zaten fabrika meselesi biraz. belki tr fabrikaları daha iyidir ya da kötüdür.

bu arada burda açık ara pepsi daha popüler ve sık kullanılıyor. ve tabi çok daha iyi. buradaki pepsi > tr'de ki pepsi ayrıca bence
  • avatar is back  (01.08.23 23:46:35) 
Tayland'daki Coca-Cola kesinlikle çok çok daha şekerli. Ülkelerin damak tadına göre formülize ediliyor.

Genel görüş TR de ki Colanın kesinlikle çok iyi olduğu yönünde. Fakat marketlerde dolaplar bir kapatılıp bir açıldığı, bir çok ürünün uzun süre güneşte beklediği gibi durumlar olduğu için, gaz kaçması, yapısının bozulması gibi durumlardan aynı standartta kola içemiyoruz.


Buna ek olarak pepsi dünya genelinde tüm ürünlerinde şeker kullanımından vazgeçip, Aspartama geçiş yaptı.


Aspartam ile ilgili parkinson tetikleyen veya kansorejen madde olması ilgili bir çok makale mevcut, fakat bunu destekleyen elle tutulur bir veri mevcut değildi.

Dünya sağlık örgütü de bu yönde bilgi vermişti.
  • janavarorion  (02.08.23 09:13:32) 
Hiç içmedim ama Meksika coca colasının çok iyi olduğunu söylüyorlar kullanılan şekerden dolayı.

Aspartamla ilgili haberler çıktı ama net bir veri yok. Riskli olması için çok yüksek miktarda tüketmek gerekiyor zaten (günde 15 kutu içecek kadar). Şekerli kola içmektense aspartamlı içmek hala daha mantıklı bence çok abartılmadığı takdirde ki şekerin de çok abartılması kanserojen. Hiç içmeyin demiyorum ama abartmadan için :D
  • nundu  (02.08.23 09:39:09) 
amerika'da farklı gelmişti ama sonra başka kıtalarda başka ülkelerde de içtim aynı gibi. fanta farklı olabilir ama içindeki portakal miktarı bakımından.


  • bohr atom modeli  (02.08.23 12:00:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.