[]

Yeni işe girilecek yere zam var mı diye sormak?

selam. Bir ay sonra işe başlayacağım. Bana teklifi verdiklerinde beş ay önceydi. Teklif de euro üstündendi. Şimdi geldim, ev bakıyorum kiralık. O yüzden de ik'ya sordum zam var mı, varsa bilgilendirebilir misiniz diye. Dönmedi. Etrafımdakiler de niye sordun, zaten euro üstündenmiş, daha başlamadan zam mı sorulur, dönmediyse bir sorun vardır vs gibi bir sürü şey söylediler.

Ben neden sorulmayacağını anlamadım veya neden cevap alamadığımı. Kiralar o günden bu yana %50 artmış ben şurada (evet, dövize rağmen) maaş zammı sormuşum bi ona göre ev bakacağım. Neden bu kadar olay yaptılar?


 
sorabilirsin bence sıkıntı yok. attıgın maili gmailden falan attıysan karantinaya yakalanmıştır, okumamışlardır belki.


  • hasansabbah  (01.08.23 22:20:27) 
5 ay önce euro 20ydi, su an 29. Zaten yüzde 45 zam oldu bu mantıkla. 1000 euro olsa 20 bin yerine 29 oldu.

Yani sorabilirsiniz de çok çok normal karsilanacagini sanmam o da Euro yükseldiği için. Eğer 5 aydaki enflasyon bu orandan düşükse bakmazlar bile. Ama euro yukselmeseydi mantıklı olurdu.

Yani size ik "tamam da euro zaten artti" derseniz elinizde cevap varsa olur.
  • logisticsmanager  (01.08.23 23:26:25) 
normal karşılanacağını sanmıyorum kısmını halen anlamıyorum. sorabilir tabi ki. avrupada'da enflasyon var. euro isterse 50 tl olsun yine de sorabilir. bu mantıkla TL'ye bölüp düşünmek çok yanlış.


  • hasansabbah  (02.08.23 10:21:25) 
anlamadım işe başlayacağınız tarih önceden belli değil miydi? yani 5 ay önce size 6 ay sonra şu maaşla işe başlayacaksınız denmedi mi? euronun artmasından falan ziyade garip olan bu işe başlama maaşında anlaştıysan başlamadan zam sormak baya garip. ama garip sadece neticede ölümcül bir günah da değil bir şey olmaz nolacak. saçma olan veya olmayan aklına takılan her soruyu sorabilir çalışan. ya ikcı yoğundur dönmeyi unutmuştur ya da dediğim sebeplerden çok garip gelmiştir soru ignore etmiştir.


  • semaforo de medianoche  (02.08.23 10:35:10 ~ 10:35:35) 
@semaforo, dediğin gibi 6 ay sonraya adjust edilmiş bir maaş olsa anlayabilirdim ama o dönemde benim seviyemdeki çalışanların maaşı bana teklif edilenle aynıydı. daha önce çalıştığım şirkette daha ise başlamadan beni arayıp maaşlarda enflasyon düzeltmesi yaptık, başladığında artık şu kadar alacaksın demişlerdi. Bana yoktan şu kadar fazla para verin demiyorum yoksa.


  • asırlardır yandaş bir süredir çağdaş  (02.08.23 12:47:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.