[]

emekli olup ayni yerde calismaya devam eden kisinin izinleri

nasil muamele gorur?

1-gir-cik yaptigi icin ise giris tarihi degistirilip yeni hakedisler ona gore mi hesaplanir?
2-ilk giris tarihinden emekli olana kadar kullanmamis oldugu haklari baki kalir mi?
3-ya da bilmem gereken baska bir detay var mi? sirketteki yillik izin takiplerini ben yapiyorum da o yuzden.

 
burada herhangi bir yasal kısıtlama bulunmuyor ve bu sürecin yönetimi şirketin mali durumuyla alakalı esasen.
1. seçenekte kişinin yıllık izin ücreti ödenmez, sanki hiç giriş çıkış yapmamış gibi kaldığı yerden devam edebilir.
2. seçenekte kişinin yıllık izin ücreti ödenir ve yeni giriş yapılıyormuş gibi kişinin 1 yılını doldurması için ilk işe giriş tarihini beklemesi gerekir.

burada şöyle bir konu var: bir çalışan emekli olup olmamasından bağımsız, bir yerde çalışıp, ayrılıp, 3 sene sonra bile o yerde geri başladığında ilk işe giriş tarihindeki giriş tarihine göre yıllık iznini hakeder. bu konu şirketlerde genelde aksıyor; çalışanlar haklarını çok bilmiyor, ik sistemleri kıdemi ayrı, yıllık izni ayrı hesaplayınca kafası karışıyor veya yapamıyor veya İK veya süreci takip eden kişiler değişmiş veya bu konuyu bilmiyor olabiliyor.
1. seçeneği şirketler genelde aynı anda çok fazla kişi emekli olunca uygulayabiliyorlar, birden ciddi bir mali yük getirebiliyor çünkü ama 2.nin uygulanmasında bir sorun yok. sadece önemli konu ilk işe giriş tarihinin baz alınması süreç yönetilirken. tabiki ideali 2. seçeneğin uygulanması ama bu yapılırken detaylı ibraname imzalatmak lazım çalışana ki, çalışan sonrasında tekrar yıllık izin ücretlerini talep etmesin.
  • sirkelimon  (01.08.23 11:12:24) 
abi eyvallah ama onlar secenek olarak degil, ayri ayri soru olarak sormustum ben :(


  • bay b  (01.08.23 11:30:18) 
emeklilik için çıkışı yapıldığında kullanmadığı yıllık izinlerinin parası hesaplanır ve kendisine ödenir. karşılıklı anlaşma ile çalışan kullanmak isteyebilir.

yeni yıllık izin başlangıcı yeni işe giriş tarihi olarak güncellenir ancak kıdemi ilk girişten sayılır ve 14-20-26 gün ne hak ediyorduysa o şekilde devam eder.
  • naksidil  (01.08.23 13:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.