[]

Sıfır araç aldım, hangi işlemleri yapmalıyım? Otomotiv.

Arkadaşlar merhaba. Şehir dışından Sıfır araç aldım yarın bayiye gidip teslim alacağım. Ama ruhsatı ben mi çıkartıyorum, plaka basımını ben mi yaptırıyorum? Bayi ile birlikte notere mi gidiyoruz? Kısacası bu işleri bayi temsilcisi ile birlikte notere gidip mi yapıyoruz? Bayi şu an kapalı olduğu için arayıp soramıyorum. Bilen varsa bilgi verir misiniz?




 
önceden bayiye bir vekaletname vermişsinizdir tahmin ediyorum. verdiyseniz bayi sizin adınıza aracı tescil edip ruhsat ve plakasını çıkartıp "anahtar teslim" şeklinde aracı verir, bir şey yapmanıza gerek olmayacak. hatta şimdiden trafik sigortasını ve kaskosunu yapabilirsiniz. yok eğer vekalet vermediyseniz onlar size geçici tescil belgesini verecek, siz onunla gidip ruhsatını çıkaracak ve plakasını bastıracaksınız.

Ekleme: ben tabii usulüne uygun olanı yazdım ama bayiler müşteri memnuniyeti için siz noterden vekâlet vermeseniz bile sizin adınıza tüm işlemleri yapabiliyorlar. Ufak bir hizmet ücreti alırlar sadece. Aslında hukuken bunu yapamıyor olmaları lazım ama sonuçta malınızı satmıyorlar, tersine adınıza tescil yapıldığı için noterler vekâlet olmadan da işlemi yapıyor, siz aracı teslim almaya gittiğinizde aslında noterde imzalamanız gereken evrakları imzalıyorsunuz. Muhtemelen böyle yapacaklar size de.
  • orient blue  (31.07.23 19:41:22 ~ 20:50:22) 
Çok tşkler hocam. Benden vekaletname istemediler. Proforma ile Aracın sigortasını yaptırdım sadece. Yarın bayiye gidince bakalım nolacak... Çok tşkler.


  • 29 mayis 1453 gunu hasta olan yeniceri  (31.07.23 19:57:01) 
Yok hocam hiç birşey yapacaksınız ruhsat işlerini dahi onlar yapıyor plaka vs daahil
Siz sadece parayı verip, imza atacaksinix

  • bepicolombo  (31.07.23 19:58:44) 
*yapmayacaksınız olacakti


  • bepicolombo  (31.07.23 19:59:09) 
Aracın fatura kesimi 1 temmuzdan önce yapılmışsa temmuz sonraki vergiler. MTV 2. taksit ve EK MTV tutarı size ait olur.

fakat 1 temmuz sonrası kesilen faturalar için Bu sene MTV borcunuz çıkmaması gerekir. Sigortacınız ile görüşüp bu konuda daha net bilgi alabilirsiniz. EK MTV olayı kafa karıştırıyor.
  • janavarorion  (01.08.23 08:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.