[]

Tekelden %0 KDV'li Alışveriş

Tekelden 1 Litrelik Cola aldım banka kartı ile ödeme yaptım Tekel %0 KDV yazıyor fişin üzerinde. Bu adam vergi mi kaçırıyor şimdi ? Yoksa tekel bayiisi olduğu için mi %0 KDV yazıyor daha sonra bir şekilde ödüyor mu tekeller bu vergiyi ?

Eğer vergi kaçırıyorsa nereden şikayet edebilirim ?


 
ürünü sigara olarak girmiş


  • jelly bear  (31.07.23 15:48:29) 
bu yöntemle vergi kaçırma işi çok yaygınlaştı. restoranlar da artık içecek diye kesiyor fişi yemek için.

İhbar hattı 189 olması lazım.
  • mustafakesekci  (31.07.23 17:38:06) 
bilerek pos ayarini yaptirmiyorlar, simdi temel gida %1kdv, %10 ve %20 kdvli olan urunler var. hepsine gore ayar yaptirip ona gore fis kesmesi lazim ama vergi kacirmak icin her seyi en dusuk kdv orani olan urunden cikiyorlar. sikayet edin elinizdeki fisle.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (31.07.23 17:49:50) 
Kdv oranı 0 olan ürünler de var. Sigara, kitap, dergi, pırlanta vs satışında kdv oranı sıfır. O yüzden bu ürünleri satan esnafın kasasında %0 seçeneği de ayarlı.

Ama kola alındıysa %1 kesmeliydi.
  • kibritsuyu  (01.08.23 09:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.