[]

Japonya - Türkiye volt farkı

Japonya'dan Xbox Series X aldırdım, Amazon TR'den de priz dönüştürücü olarak aşağıdaki ürünü aldım ancak yine de transformatör almak gerekiyormuş galiba nasıl birşey almam lazım?

www.amazon.com.tr

bu ürün cihazın ihtiyacı olan volt farkını ayarlamıyor mu?

 
Bu ürün voltaj ayarlamaz, sadece soket tipini yani uçları çevirir. 110v ile çalışan bir cihaza bu adaptörü takıp Türkiye’deki 220v prize takarsanız cihaz yanar.

Fakat bildiğim kadarıyla xbox’lar 110/220v destekliyor (kendi içinde voltaj regülatörü var) dolayısıyla bu adaptörle kullanabiliyor olmanız lazım ama benim sözümle hareket etmeyin, cihazın altında/arkasındaki etikette güç gereksinimleri yazar, ona bakın. 110/220v yazıyorsa sorun yok. Sadece 110v yazıyorsa ayrıca bir cihaz almanız lazım.
  • orient blue  (31.07.23 12:04:04 ~ 12:05:15) 
Burada yazana göre trafo ihtiyacınız olmayacak:
answers.microsoft.com

  • yadigar  (31.07.23 17:31:35) 
Fiş dönüştürücü için verdiğiniz amazon linkindeki ürünü almanıza gerek yok, bu ürün çok kompakt, her ülkeye uygun hale getiriyor. Kaba ve karmaşık.

Siz sadece "japan > Europe" dönüştürücü lazım, onu da mahallenizdeki bir milyoncudan 5-10 liraya alırsınız.

Voltaj konusuna gelince, bence de cihaz 110-220 arası çalışıyor olması lazım. Çünkü cihaz zaten içinde elektriği düşürüyor ve 12-24 volt dc olarak kullanıyor.

Cihazın üstünü okuyun, büyük ihtimal ile 110-220 hatta 100-240 volt input yazıyordur.

Cihaz elektronik değil de sadece elektrikli olsaydı, mesela bir fön makinesi, ya da blender vs gibi içinde direkt ac motor olan bir alet olsaydı o zaman voltaj dönüştürücü lazım olurdu.

Ama elektronik cihazlar genelde 100-240 volt girişe göre üretiliyor çoğunlukla.
  • John Bloor  (01.08.23 11:05:57) 
dediğiniz gibi sadece dönüştürücü ile çalıştı alet bir sıkıntı olmadı.


  • rahmi pinkfloydoglu  (02.08.23 08:37:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.