[]

Mısır seyahat sorusu

Dışişleri Bakanlığı sitesinde Mısır için vize olmadığı ancak en 2 bin dolar bulunması gerektiği yazıyor.

www.mfa.gov.tr

Bu bilgi güncel mi? Yakın zamanda gitmiş olan var mı? Şarm El Şeyh için soruyorum gerekliyse. Sağ olun.

 
Bunu araştırmıştım.
Sonuç çoğu zaman sorulmuyor ama sorulduğu zaman da şartı sağlamıyorsan geri gönderiyor.
Paket tur alıp gitmiştim. Acenta yanınızda makul bir rakam olsun zaten bilet ve konaklama ödemesi yaptığınız için sorulmaz demişti. Soran da olmadı.
Araştırırken kredi kartı vs. de kabul ediliyor diye bilgi edindim ama doğruluğunu bilemiyorum.
Sharm için ise otelde mal gibi yatmak için iyi bir lokasyon ama gezmek vs için kötü bir tercih. Otelcilik 2000 TR edition seviyesinde. Şehirde kültür namına bir şey yok çünkü taş çatlasın 50 yıllık bir kent. Otelin yemekleri iyiyse güzel dinlenilir. Ulaşımı otel transferi ile yapın taksiden 5 dolar fazla tutar ama güvenli olur. Kahireye ayrı bir turla rehberli şekilde sadece kültür turu için gitmek daha makul.
  • yasasin yemek yemek  (31.07.23 14:06:09) 
Selamlar,

Ben 2 kere gittim, en son gittiğimin üzerinden 1 yıl geçmedi. İkisinde de bu şekilde bir kontrole denk gelmedim. Mısar'a vize konusu da şu şekilde, Sharm'dan dışarı çıkmayacaksanız vize yok ama başka bir şehire geçecekseniz kapıda vize uygulaması var. 50 USD olması gerek.

İyi tatiller.
  • canbonomobenseno  (31.07.23 14:12:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.