[]

fiş lazım mı?

son zamanlarda alışveriş yaptığım yerlerde bu soruyla karşılaşıyorum: fiş lazım mı? daha önce sorulduğunu hatırlamıyorum.

fiş yazar kasa ile ayrıca kesilse fiş kesmek istemiyor diyeceğim de.. kredi kartı ile ödeme yapmama, yani zaten otomatik fiş çıkmasına rağmen bu soruyu duyuyorum.

burada çevrilen olay nedir? fiş istemezsem o alışverişin fişi iptal mi ediliyor ne oluyor?

 
Yok fis çöpe atılıyor.
Fransa'da da sorarlar. Çünkü sirket karti ile oduyorsundur vs.
Onun dışında kim ne yapacak fisle.
  • logisticsmanager  (30.07.23 15:36:27) 
Çöpe atmak için soruyor işte. Kredi kartıyla alışveriş yapınca otomatik fiş kesiliyor. Ben de fişi saklamak istemediğim için hep atabilirsiniz çöpe diyorum. Ya da ben demeyince de kasiyer soruyor lazım mı atalım mı diye. Yeni bir olay da değil aslında özellikle temassız alışveriş pandemi ile beraber yaygınlaşınca ortaya çıktı. Bi de temassız ödeyip onaylandı yazısı gelince fişin çıkmasını beklemeden hızlıca kaçma olayını da yapabiliyoruz artık. Fiş kalsın olayı burda da işe yarıyor


  • nundu  (30.07.23 15:59:38) 
temassız ödeyince kağıdı slipi almadan gidebiliyoruz.

Fakat fiş lazım, düz fişi her zaman alırım oldu da iade değişim bişey gerekir, fişi görmek isterler. (bazı yerler emailinize gelecek diyor o ayrı)
  • nhk ni youkosu  (30.07.23 16:08:03 ~ 16:08:17) 
cakallik yapıyorlar atıyorum adam sandvic satıyor ama içecek olarak kesiyor. daha az vergi vermiş oluyor


  • buenosdias  (30.07.23 17:22:17) 
şirketine gider kaydetmek için fiş toplayan bir tanıdığı vs vardır belki, almayanların fişini biriktirip ona veriyordur.
ya da aynı tutarda alışveriş yapıp nakit ödeyen birisi fiş isterse ona veriyodur.
aklıma gelen ihtimaller bunlar.
  • mustafakesekci  (30.07.23 18:18:04) 
Gıda söz konusu olduğunda fiş lazım değilse %10 yerine %1 kdv'li ürün seçiyor ve fişi kesiyor. siz aynı parayı ödüyorsunuz, o da kdv'den %9 vergi kaçırıyor.

Fişi alıyorum. unlu mamüller diye %1 kesmişsin yemek için %10 lazım bana diyorum. abi pos güncellenmedi, abi biz çalışanız bilmiyoruz diye kıvırıyor. yapan da baya şubeleri olan meşhur pastane.

dönerci de yemek yerine et ürünleri diye %1 kesiyor.

başka bir yer %1 içecek diye kesmişti.

Gıdada %8 den %10 a çıkınca iyice arttı.
  • wct3 org  (30.07.23 23:50:17 ~ 23:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.