[]

Bu yatak neden 40 bin lira?

Montessori yatak almak istiyorum. Ahşap çerçevesi olmasın ve yerde olsun istiyorum. Çatısı da olsun tabi.
Sadece bu firmada bu şekilde etrafında çerçeve olmayan ve onu yastıklarla kapatan model gördüm.
Ama fiyatı olması gerekenin çok üzerinde gibi geliyor bana, yanılıyor muyum?

goodnightkid.com

Böyle bir ürün marangoza yaptırılır mı yoksa bebek-çocuk kullanacağı için marangoza sürekli "kimyasal kullanma, çivi kullanma, vida yuvalarını içeri doğru yap vs." gibi talimatlar vermek ve onun bunları umursamaması sonucu hasta mı olurum?

 
Tabiki aşırı pahalı. Elbette dışarıda yaptırabilirsiniz. Silinmiş kereste ve yassı başlı vida kullanarak yapılacak demeniz yeterli. Tahminen dışarıda 3-5 bin e mal olur. Marka alacağım derseniz montessori yatak diye aratın. Marka olarakda 10 bin TL civarına hazır alabilirsiniz.

Kendim yaparım derseniz de maksimum 1500 e mal olur. Yastıklar hariç
  • janavarorion  (30.07.23 15:15:52) 
Soruya cevap değil biliyorum ama tüm tozun yatağın içine girme ihtimali var bu modellerde. 5 cm bile olsa yerden azıcık yüksek olması daha iyi değil mi?


  • elorelia  (30.07.23 15:18:38) 
Caploonba'ya bakabilirsiniz. Bunun yerden biraz yuksekleri vardi sanirim orda. (40bin cok fazla) yatacagi 2 3 sene. Sonra 5bine anca satabilirsiniz.


  • brkylmz  (30.07.23 15:30:20) 
Ikea kura modelinin tasarımını değiştirerek Montessori şeklinde bir yatak elde edebilirsiniz.

Çevresine de istediğiniz şekilde yastık benzeri ürünler ile kaplamanın mümkün.

Kızıma bu şekilde yatağı yaptım. Lakin 2 yaşına geldi. Hala bizimle birlikte uyumakta.
  • kaiserr76  (30.07.23 15:44:27) 
Aslinda oldukca basit bir DIY. projesi. Internette dunya kadar plan var. Tr'de cogu kisinin basit marangozluk islerini halledebilecek aletleri ve alani yok bu yuzden pahali.

Marangoza yaptirilir. Bir belki iki saatini alir.
  • thetruenorthstrongandfree  (30.07.23 16:37:34) 
8 adet 1.sınıf silinmiş kereste 1500-1800 tl

Silinmiş kereste yerine Agt mp1015 kare profil alabilirsiniz yarıyarıya fiyat düşer.

14 adet yassı başlı vida 50 TL falan

yastık set 1000-1500 tl

Tül 150-200 TL

İstersen projesini yollayabilirim :)



Not: ürün geniş açı çekilip olduğundan büyük gösterilmiş. Resim de 150-160x200 gibi duruyor ama 100x200 olup 90x190 yatak sığıyor
  • janavarorion  (30.07.23 17:48:55 ~ 18:07:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.