[]

Anne tarafımın sürekli boğulması?

Bu yüzden anksiyete ataklarım başladı 3 yıl önce. Mesela nefes egzersizi yaparken 3 saniye tutup yavaş yavaş verirsiniz ya, bu sırada atak geçiriyorum boğulduğumu düşünerek. Geceleri uyurken de aynı hisle irkiliyorum.

Annem, anneannem, teyzem her gün ya boğazına tükürük kaçarak, ya ekmek, ya başka küçük bir şey kaçtığı gerekçesiyle boğulurcasına öksürüyor. 3 yıl önce annemin öleceğini sanarak Heimlich manevrası yaptım, balkonda sinek kaçtığını söyleyerek nefes alamadı, mosmor oldu.

Bu dönem annem ve anneannemle aynı evde yaşıyorum ve her gün elim ayağım titriyor. Ne var bu insanların boğazında? Her gün oluyor bu.

 
Ananemde de vardı, çok ciddi. suni tenefüsle açıyolardı.boğazları kapanıyor bir şekilde. Alerjik olabilir.


  • cosmicgadin  (30.07.23 13:55:34) 
Evde bir kimyasalı abartarak, karıştırarak kullanıyor olabilirler mi? Ya da aşırı yeme kaynaklı mide fıtıkları var mı? Alerjik de olabilir. Gastroenteroloji ve göğüs hastalıkları bölümlerine danışmanız daha doğru olur.


  • ?  (30.07.23 14:29:14) 
belli bir yaşın üstündeki kadınların boğazına bir şey oluyor bence, annem, kayınvalidem vb. kişilerde bu bişey içerken kaçma, tükürük yutma sebebiyle öksürme, boğazına bişey takılmış gibi ses gitmesi tarzı şeyleri görüyorum hep.


  • nhk ni youkosu  (30.07.23 15:23:12) 
Yanlış yutkunmayla alakalı olabilir belki. Şöyle şeyleri araştırabilirsiniz?

www.youtube.com
  • inawen  (30.07.23 16:14:08) 
yutkunmayla ilgili bir sorun olduğu kesin. geniz akıntısı benzeri bir sorun yaşıyorlar mı ? özellikle beyaz peynir gibi kıvamlı yapışkan gıdaları yersen sorun yaşıyorlar mı ?


  • orpheus  (30.07.23 18:50:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.