[]

Bütün şirket brüt maaş alırken net maaş anlaşması yapan

Ben hep duyarım bu hikayeyi işte falanca işe girerken netten anlaşmış sadece o net maaş alıyormuş gibisinden şeylerle. c level olanlarda vardır illaki böyle anlaşma ama direktör altında çalışanlar olarak işe girişte kardeş sen brüt alıyorsun ama ben net maaş almak istiyorum diye anlaşma yapabildiniz mi hiç? Benim aklıma hiç yatmıyor da bu bir hurafe mi acaba diye düşünüyorum. Sizin bire bir bildiğiniz bu durumda olan biri var mı?




 
Ben böyle birini hiç duymadım. Yani tek başına böyle olanı.
Ama mesela tüm şirket brüt maaş alırken prim alan satış departmanlarının net maaş üzerinden çalıştığını gördüm.
Bana hurafe gibi geldi. 10 kişilik bir şirkette belki olur da 100 kişiden büyük bir şirkette böyle olacağını hiç sanmıyorum.
  • michael_knight  (30.07.23 14:50:06) 
brüt yerine net anlaşınca ne fark ediyor ki? hiç bir işveren herkese 40 brüt, sana 40 net demez. net anlaşıyorsa düşük fiyata anlaşıyordur. yok yüksek fiyata anlaşıyorsa, brüt anlaşsa da herkesten yüksek alır zaten. ben anlayamadım brüt olsa ne fark eder net olsa ne fark eder. önemli olan ele geçen para


  • abelardo  (30.07.23 16:42:18) 
@abelardo bu sene eline geçecek paraya göre brütünü ayarlarsın ama seneye 4. değil 2. ayda vergi dilimine girecek seviyeye gelince eline geçen para da fark eder. net candır, ne alacağını bilirsin.


  • mustafakesekci  (30.07.23 18:14:49) 
şimdiye kadar tüm işlerimde hep net maaş üzerinden anlaşmamı yaptım, sizinki sektörel bir durum olabilir. ben fintek sektöründeyim.


  • mrtkp1234  (30.07.23 18:31:37) 
@mrtkp1234 şirket brüt maaş alıyor sadece siz mi net maaş alıyorsunuz?


  • regina phalange  (30.07.23 21:21:04) 
şirketin net maaş vermesi iş yeri için maddi açıdan avantaj. çalışan için dezavantaj. bunu çalışanların neden anlamadığını anlamıyorum.

sorudan bağımsız paylaşmak istedim.

bazılarının bürt alırken bazılarının net aldığını duymadım.
  • wct3 org  (31.07.23 10:19:57) 
Duymadım ama net maaş dediğimiz şey aydan aya artan brüt maaş demek. Yani kişi bazlı böyle bir uygulama evet yapılabilir ama bugüne kadar duymadım.

Çalıştığım kurumlar hep banka-holding tarzı yerler o nedenle kişi bazlı torpil geçilebileceğini düşünmüyorum. Belki direktör ve üstü seviyede böyle uygulamalar oluyordur ki onların da ihtiyacı yok yeterince maaş ve ekstra alıyorlar.
  • Lethe  (31.07.23 10:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.