[]

Ali Cabbar

Merhaba,
Arama yaptım ama bulamadım. İnternette denk geldiğim bilgiler de acıkcası gerçek mi sahte mi bilemedim. Nedir bu Ali Cabbar olayı? Son günlerde tüm esprilerde, giydirmelerde, laf sokmalarda var. Evet magaradan cıktım evet yaşlı teyzelere anlatır gibi zahmet olmazsa.



 
youtu.be

Bu şarkı. Şarkı popüler oldu twitterda falan çok geyiği döndü. Sonra işte sevdiğin kız x yapmış dayan ali cabbar diye mizahı döndü
  • nundu  (28.07.23 10:53:06) 
Şarkıda absürt derecede yüksek bir dram var onun için dalga geçiliyor. Bir küçücük aslancık şarkısı gibi

Orda da aslancığın babası harpte vuruluyor, aslancık da ne hikmetse köyden kovuluyordu. Tam bir dram.

Bunda da ali cabbar'ın sevdiği kız nedeni belirsiz şekilde başkasıyla evleniyor, ali de gidip düğününde çalıyor falan, sebebi de babasına konudan bahsedememesi gibi yansıtılmış. Babası hadi dedi diye gidiyor.

Bu arada kızın ali'nin kendine olan ilgisinden haberi bile yok gibi görünüyor. Yani olsa düğününe kabul etmez heralde başkasıyla anlaşırlardı, başka çalgıcı mı yok?

Üstüne ali askere yazılıyor (bu biraz amerika tipi bir hikaye, bizde durduk yere askere "yazılma" gibi yaygın bir şey yok. Sanırım depresyona girip orduya yazılan tipleri konu alan amerikadaki dizi film senaryolarından etkilenmiş söz yazarı) askere gittikten sonra da şehit oluyor. Bize de hediye olarak bir türkü bırakıyor.

Baya absürt derecede arabesk unsurlar içeriyor yani hikaye. Eskiden ilham öyküleri tarzı kitaplar olurdu, onlarda karşılaşılabilecek tarzda bir şey.

Gerçek olduğunu hiç sanmıyorum bu açıdan, hatta birileri gerçek olduğunu iddia etse bile inanmam heralde.

Yani sevdiği kişiye açılamayıp askerde şehit düşen insanlar elbette ki vardır ama bu şarkıdaki dram bunun kat kat üstünde ve çok manasız bölümleri var.
  • akhenaten  (28.07.23 10:54:36) 
Emir Can İğrek'in şarkısı. Anlatılanlar kurgu tamamen kendisi hikayeli şarkılar yazmayı sevdiğini söylüyor. Twitter'da çok edit yapıldı, yok hikayesi böyle yok şöyle diye yüzlerce şey uyduruldu ama dümdüz şarkı yani.


  • black holes in the sky  (28.07.23 12:00:31) 
hikayede değil de anlatımda problem var bence. dümdüz hikaye yazar gibi hiçbir sanat olmadan yazmış geçmiş. açıp alt j'den bir taro ya da eagles'tan hotel california falan dinlese hikaye nasıl şarkıya aktarılır görürdü.


  • bohr atom modeli  (29.07.23 13:46:35 ~ 13:47:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.