[]

motokaravan mı, çekme karavan mı, araç üstü çadır mı?

Kafam çok karışık, çok fazla bilgi var. her kafadan bi ses çıkıyo ve internette de çok fazla bilgi var, hangi birine bakıyım bilemedim. motokaravanın vergisi masrafı çokmuş, çekme karavan ağırmış, ikisinde de yakıt maliyetleri yüksekmiş falan falan..sizin deneyimleriniz, fikirleriniz var mı? sadece araç üstü çadırla mı çözmeli? Böyle duster gibi arkası biraz daha geniş bi araç, araç üstü çadır ve camperbox gibi bi şeyler yapsam diyorum. Hangi araç daha mantıklı? benim aradığım tam konaklama ve az yakıt masrafı ve birazcık kötü yollara girebilmesi..




 
yeni peugeot rifter ve citroen berlingoların arkası çok geniş. koltukları yatırınca dümdüz kocaman bir alan çıkıyor. aracın özellikleri falan da gayet iyi, ön taraf zaten 3008 gibi rifter'da. ama fiyatlarını ve bütçenizi bilemiyorum. onun üstüne bi araç üstü çadır işinizi görebilir.


  • mustafakesekci  (27.07.23 14:37:42) 
15 yillik kampci, 4 yillik karavanci olarak simdi birseyler yazardim ama useniyorum. En iyisi ben gidip tenteyi aciyimda bir bira iceyim karavanin onunde.


  • paudi  (27.07.23 16:06:16) 
çekme karavan için aracınıza mühendislik çizimli çekici topuzu falan yapıp muayeneye götürmek gerekiyormuş ki bununda ciddi bir ücreti var, birde otomatik araçta çekme yapmak otomobile zarar veriyormuş bilgisinden sonra karavan olayından komple vazgeçmiştik.


  • eja  (27.07.23 16:29:27) 
çadırda daha önce kaldınız mı?

Çadır birçok insan için konforlu olmayabilir.

Bu sorunun cevabı ne kadar konfor aradığınız ve bütçe ile alakalı.

Ben en azından bir pansiyon konforu isterim derseniz, motokaravandan ya da çekme karavandan şaşmayın. Ama çekme karavan için o yükü kaldırabilecek de bir aracınız olmalı.

Türkiye'de karavan denince birçok insan minivandan dönüştürülmüş araçlara yöneliyor. Ama bunlar tek gece konaklama için ideal. Uzun yolculuklarda konforlu bir kamp çadırı gibi düşünebilirsiniz.

Bu arada yabancı markalara bakın. Şundan dolayı, karavanda kullanılan mobilya ve sabitleyici sistemler genelde tekne ve uçaklar gibi özel olmalı. Bizdeki üreticiler bu detayları atlıyor ya da maliyet yüzünden tercih etmiyor. Sonra sarsıntı yüzünden her şey gevşiyor. Adria mesela güzel bir marka

adriakaravan.com
  • anten  (27.07.23 16:42:31) 
2 yıl kadar önce motokaravan almak üzereydim, potadan döndüm.
Daha sonra Bostanlı sahilde ve bazı yazlık bölgelerde karavan işgalini görünce, bu konuda büyük bir düzenleme gelecek ve karavanların tamamı kampinglere hapsolacak dedim. Durum o şekilde ilerliyor. Birçok yerde kampingler dışında karavan parketmek yasak ve kamping fiyatları otel fiyatlarıyla yarışır halde. Zaten ben doğada konaklayacağım olayını unut. Bu orman yangınları nedeniyle o dediğin her yaz yasaklanıyor.

Hangi karavan olayını ihtiyacına göre belirlemen lazım. Bir yere gideceğim, orada kalabildiğim kadar kalacağım diyorsan, çekme karavan ideal. Ben hareketli adamım, orda 3 gün burada 5 gün, ömrüm yollarda geçsin istiyorum dersen motokaravan daha iyi.

Hiç tecrüben yok, gördüm, heves ettim, alacağım diyorsan, bir kez daha düşün derim. Karavan hayatı kesinlikle dışardan göründüğü gibi değil. Zevk alanda tutku yapar ama alıp senesinde satan da çok.

Karavanı parkedeceğin yer var mı mesela? Yılın 11 ayı kullanmayıp gözardı bir yere parkederim diyorsan, hırsızlıkları göze alman gerekir.

Ben araç üstü çadır almanı öneririm. Bi gör, dene, kampinglerde karavancıların yaşamlarını gör. Gri su nasıl atılıyor, kaset nasıl boşaltılıyor, don nasıl yıkanıp nasıl kurutuluyor konularını bir incele. Ondan sonra karar ver. Araç üstü çadırı sonra satabilirsin de, ikinci el piyasası var.

İzlediğin janjanlı videolara da aldanma. Bu iş bir sektör. Her sektör de reklam yapar.
  • Mirket  (27.07.23 20:31:14) 
esas mesele klima. klimasız karavan ister motor ister çekme olsun çöp oluyor. o klima ise şehir elektriğiyle çalışıyor sadece. araç içi aküler fazla uzun ömürlü olmuyor. ben klima yoksa çadır diyorum.


  • mimikikili  (28.07.23 07:32:31) 
Cekme karavan alacaksaniz guclu bir araciniz olmali. Arac yeterince guclu degilse aracin sanzimanini bozabilir.

Benim 12 metre uzunlugunda cekme bir karavanim var. 5.7 litre V8 motorlu Toyota Tundra kamyonetle cekiyorum. Benzin tuketimi Hummer H2'den bile cok yuksek oluyor. Yani gittigim yerde ortalama bir otelde kalsam muhtemelen ayni fiyata gelir. Tam konaklama konusunda kusursuz. Sessiz dizel jeneratoru var. Ihtiyacim olan hersey var.

Ici bu sekilde: www.jayco.com

Arac ustu cadirim da var. Bunu sirf cool oldugu icin satin aldim. Aracin uzerine takip cikarmasi biraz ugrastiriyor. Girip,cikmasi merdiven ile oldugu icin problem. Gece tuvalete gitmek icin uykulu sekilde merdivenden inmek de uyku birakmiyor insanda. Fiyatlari da ucuz degil. Siradan bir cadir daha mantikli.

Motokaravan apayri bir dunya. Iyileri pahali. Ucuzlari cop.

Sizin icin en iyi secenek, aracin bagajinda tasiyabileceginiz normal bir cadir ve birkac kamp ekipmani.
  • thetruenorthstrongandfree  (28.07.23 17:37:40 ~ 17:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.