[]

NFT Nedir?

Çektiğim fotoğraflarımı paylaştığım bir instagram hesabım var. Dün yabancı bir kullanıcı (sanat koleksiyoncusu) paylaştığım fotoğraflarımdan sevdiklerini NFT olarak satın almak istediğini söyledi. NFT'nin ne olduğunu tam olarak anlayamadım. Bu tarz şeyler güvenli mi? Nasıl satış yapılıyor? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?




 
istersen dene ama bu bir scam.

Bir arkadaşıma aynı şekilde ulaştılar, benim bu işlerle ilgili olduğumu bildiği için bana sordu, peki dedim Opensea'de resimlerini listeledim. Adamın belirttiği fiyata listeyelip al link bu, istiyorsa alsın dedim.

Sonrası klasik scam. "Ben aldım ama işlem takılmış opensea'ye şu mailden ulaş bilgilerinle" diye ekran görüntüsü attı. Orada yazdığı mail "opensea@helpdeskticket.com" gibi saçma bir domain. Ayrıca kriptopara transferinde işlemin takılması diye bir şey yok :) Düşük fee ile yaptıysa bekleyebilir ama sonuç olarak onaylanır veya onaylanmaz. Orada bıraktık ama bence mail atsaydık "size 2 eth gelecek ama işlemi gerçekleştirmemiz için 0.2 eth işlem ücretini bize gönderin" falan diyecek. Böyle böyle kekliyorlar milleti.
  • nhk ni youkosu  (27.07.23 13:20:00 ~ 13:23:25) 
Bu video uzun ama tavsiye ederim: youtu.be


  • peki madem  (27.07.23 13:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.