[]

Portatif Klima önerisi

12btu'luk bir portatif klima almayı düşünüyordum. koçtaş'taki good-feel marka kalmamış. düşündüğüm ürünler de tükenmiş ya da yüksek fiyatlıydı.

hava sıcaklıkları mevsim normallerine döndüğü/döneceği için bu sene almasam da olur dedim.

şimdi insanlar kapış kapış klima aldığı için pahalıdır ve sonraki ay alsam talep azaldığı için daha ucuz olur mu? yoksa, zaten çin'den vs geliyorlar, talep azaldığı için fiyatı düşse bile döviz ve vergiler yükseldiği için artar mı?

bana ikinci gibi geldi.

 
Fiyatı düşmez, lazımsa, alabiliyorsanız alın. Portatif falan da almayın, gerçek klima alın.

Ekleme: içine su konanlar, ortamı soğuttuğunu iddia edenler vesaire, ısı pompası (klima dediğimiz şey) haricinde hiçbir cihaz ortamı soğutmaz, içine su konanlar bir süre sonra ortamı nemlendiriyor. Vantilatör ise sadece terinizi daha hızlı buharlaştırarak geçici bir ‘serinlik hissi’ oluşturur. Hatta tamamen kapalı, yalıtılmış bir ortamda vantilatör ortam ısısının artmasına sebep olur. ısı pompası adı üstünde içerideki havada birikmiş olan ısı enerjisini ve nemi dışarı atar, gerçekten soğutur.

Portatif klima zannediyorum gerçek bir klima ile aynı şekilde çalışıyor teknik olarak. Eğer böyleyse evet o da soğutur, nemi de azaltır fakat dış ünitesi olmadığı için egzozu dışarı vermek gerekiyor. Bunu pencereyi aralayarak yaparsanız zaten büyük bir enerji kaybı olur. Cam aparatıyla kullanıp odayı dış havadan yalıtmak verimli olabilir ama bunun yerine birkaç bin lira daha verip klasik bir Split klima almak çok daha verimli.
  • orient blue  (27.07.23 09:14:57 ~ 12:34:13) 
Merhaba

Şimdi size portatif klima almayın diye bir çok öneri gelecek. 3 sene boyunca her yaz klima almak istedim ama kiracı olduğum için portatif klima düşündüm. nereye kime sorsam herkes alma dedi. işe yaramaz dedi. bu yaz gittim electrolux 12000btu portatif klima aldım. 3 yıl boyunca onları dinlediğim için çok pişmanım. yaşam kalitem arttı.

yok efendim boruyu pencereden salmak gerekiyormuş pencere delmek gerekiyormuş.
-yalan delmeye kırmaya gerek yok. İster pencereyi arala oradan sal, istersen pencere kitleri var al onlardan tak.

yok efendim çok ses yapıyormuş
-valla geceleri vantilatör açık uyuyordum ama bu vantilatörden bir tık daha sesli. Üstelik ses uğultu sesi olduğu için uykuya çok etki etmiyor aksine yardımcı oluyor.(bkz: kolik sesler)

üstelik odadan odaya taşıyabilme rahatlığı da bambaşka. evet split klima gibi odanın derecesini dramatik olarak düşürmez bu klimalar fakat; odada durulmayacak hale getiren nemi kırar ve oda derecesini 23-24 dereceye çeker bu da gayet rahat bir ortam sağlar.

split klima ile odayı 18 dereceye düşürürsün ama kim o kadar düşük derece ister?(ben isterim bu arada)

velhasıl kelam kısaca öncelikle portatif klima alınır mı ? alınır.
portatif klima ucuzlar mı ? normal ülkelerde evet ama bizde hayır. enflasyon,döviz vs.. zor.
Fakir ya da Electrolux markalarını öneririm. yurtdışında LG marka olanları var ama bizde yok maalesef.
  • MustafaCan  (27.07.23 09:17:58) 
içine su koyulup serinlik veren de var. o portatif mi bilmiyorum ama o da güzel ve daha ucuz


  • ShadowOfMoon  (27.07.23 10:10:59) 
alma demeye geldim. poponu üstüne koysan serinliği hissetmiyorsun.


ayrıca camı arala dışarı sal da iyi tavsiyeymiş.:) dışarıya vereceği serinlik kaçsın diye herhalde...
  • naksidil  (27.07.23 11:57:54) 
portatif klima alacaksan koyacağın yer çok önemli. evinde dikey cam varsa ve camı kestirebileceksen al. O pencere aparatları hikaye.


  • administ  (27.07.23 13:16:08) 
üstteki 2 arkadaşın daha önce portatif klima değil sulu vantilatör kullandığını düşünüyorum :)


  • MustafaCan  (27.07.23 16:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.