[]

Çocuk bakıcısı ücreti

Merhaba 8 yaşında bir kızım var. Yaz tatilinde bazen benim yanımda bazen de annesinin yanında idare ediyorduk. Bugün eşim bir üniversite öğrencisi kız bulmuş kızımıza evde baksın diye. Ücret olarak kız siz bilirsiniz demiş. Bizde ne kadar vermek gerekir bilemedik. Günde 6-7 saat kadar duracak. Sizce ne kadar bir ücret uygun olur?




 
Ne iş yapacağına, nerede yaşadığınıza ve sigorta durumuna vs göre değişir. Örneğin küçükşehirde yaşayıp çocuğunuzla sadece vakit geçirme ve yemeğini yemesini sağlama gibi görevle; büyükşehirde yaşama, çocuk için yemek de hazırlama, bakıcılık hariç mesleki beceriler isteyen işler yaptırma (örneğin eğitimci olmak gibi) denk değil bence


  • psipsipsi  (26.07.23 20:49:42) 
@psipsipsi biraz daha detaylandırayım o zaman. Küçük bir şehirde yaşıyoruz. Sadece kızımızla vakit geçirsin, vaktini sürekli tv veya tablet başında geçirmesin diye bir kaç faklı aktivite yapsın gibi beklentimiz var. Bunun dışında ev ile ilgili herhangi bir iş talebimiz yok.


  • orin  (26.07.23 20:58:04) 
Armut.com'a girip teklif alsanız.
Ona göre fiyatlama yaparsınız.

  • Mirket  (26.07.23 21:28:26) 
@orin, günde 6-7 saat cocukla ilgilenmek aslinda cok da kolay bir is degil. Gününün önemli bir kismini size vermis olacak, muhtemelen baska bir iste de calisamayacak.

Istanbul sartlari icin asgari ücrete yakin bir rakam önerirdim. Kücük sehir icin biraz daha az olabilir. Fakat 3-4 bin lira vermek de olmaz gibi geldi. En az 7000 derdim ben.
  • chihirovekohaku  (26.07.23 23:07:09 ~ 23:11:23) 
6 7 binden aşağı çekilir işkence değil el çocuğu.


  • allah yazdiysa bozsun  (26.07.23 23:38:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.