[]

Kıbrıs'ta telefon operatörü işlemleri

Selamlar,

Daha önce hiç Türkiye dışına çıkmamış biri olarak Kıbrıs'a gideceğim. Aynı operatörümü orada kullanacağım, oradan sim kart almayı düşünmüyordum, zaten süre 1 hafta.

İnternetten de baktım ama tam olarak anlayamadım. Kafama takılanlar şöyle:

1- Hattımı yurtdışı kullanıma açtırdım diyelim. Türkiye'den beni ararlar ve de açarsam onlara ekstra maliyet mi yansıyacak? Açmamalı mıyım yoksa onların her yöne kullanımından düşer mi?

2- Yine aynı şekilde Türkiye'den aranır ve de açarsam bana bir maliyeti olur mu?

3- Operatör sayfasında yurtdışı paketleri mevcut ama ben bunların söz konusu yurtdışı içerisinde arama yapabilmek için mi yoksa bunu alıp Türkiye 'yi de arayabilir miyim kısmını anlayamadım. Örneğin bu: bireysel.turktelekom.com.tr

Yoksa sim kart almak mı daha mantıklı? Bu paket gibi asgari düzeyde iletişimimi sağlasa yeter aslında wifi yetecek diye düşünüyorum.

Görüş ve önerilerinizi rica ediyorum:)

 
Havalimanında inince içerde kart satışı var. Hattı üstünüze almadan doğrudan takıp kullanabiliyorsunuz kayıt işi falan olmadan. Süresi 4 ay, 4 ay sonra üstünüze almalısınız ama bu sizi ilgilendirmiyor 1 hafta kalacağınız için. Karta hazır paket yükleyeceksiniz, Türkiye yönüne aramaların falan olduğu paketler çok zaten.

Türkiye'deki operatörler bir tuhaf. Bir bakarsınız yok şu paketi aktif etmemişsiniz 10 bin lira borcunuz var falan diyebilirler, bence böyle bir maceraya hiç gerek yok.

Bu arada kartı havalimanı dışından da alabilirsiniz, daha uygun oluyordu fiyatı yanlış hatırlamıyorsam.

Şuradan bakın; www.kktctelsim.com
  • akhenaten  (26.07.23 14:59:25 ~ 15:02:54) 
Kıbrıs’ta askerlik yaptım. Hiç maceraya girmeyin bence, havaalanında Kuzey Kıbrıs Turkcell’den hat alın. Kayıt filan gerekmiyor zaten direkt telefonunuza takıp kullanıyorsunuz, direkt paket tanımlı oluyor zaten. En azından ne ödeyeceğiniz belli, hem siz hem de sizi arayanlar olarak sürprizle karşılaşmazsınız.


  • captainimsi  (27.07.23 10:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.