[]

Diyelim ki mezun olduğum bölüme tekrar girdim, ilk dönem mezun olur muyum?

çok saçma bir sorum olacak. kusura bakmayın.


Diyelim ki itü bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum. daha sonra tekrar üniversite sınavına girip yine itü bilgisayar mühendisliğini kazandım. kayıt yaptırdığım ilk dönem, daha önceki aldığım dersleri saydırıp tekrar mezun olur muyum?

böylelikle aynı üniversitenin aynı bölümünden 2 tane bilgisayar mühendisliği diplomasına sahip olabilir miyim?


teşekkürler.

 
hayır. aynı bölüm farklı okul olur ama.


  • jelly bear  (25.07.23 23:52:49) 
ders saydırabilmek için ilgili dersi son 5 yıl içerisinde almış olma şartı var (türk dili ve atatürk ilke ve inkılapları derslerinde bu şart yok). 2018 öncesinde aldığın ders varsa saydıramazsın.
buna ek olarak toplam ders yükünün yarısından fazlasını da saydıramıyorsun diye biliyorum. okulun yönetmeliğine açıp bakmak lazım.

www.sis.itu.edu.tr

- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Türk Dili dersleri hariç olmak üzere en çok 5 akademik yıl öncesine kadar alınıp başarılmış dersler için muafiyet istenebilir. Yabancı dil dersleri için de bu süre 5 akademik yıldır.

- Muaf olunan ders kredi sayısı ilgili programın ders planındaki derslerin toplam kredisinin yüzde ellisini geçemez. Muafiyet istenen dersler, toplam derslerin yarısından fazla ise, öğrencinin muafiyet istediği derslerden en yüksek nottan başlayarak muaf edilecek dersler belirlenir. Notların eşit olması halinde ise kredi yüksekliği dikkate alınır. Aynı Enstitünün aynı anabilim dalındaki aynı isimli lisansüstü programları arasındaki yatay geçiş muafiyet ve intibak işlemlerinde, kredinin yüzde elli sınırını aşması durumu, Enstitü yönetim kurulunca değerlendirilir.

.
.
.
  • hrskrs  (26.07.23 00:14:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.