[]

2. Pasaport Başvurusu

Merhaba

Bir sebepten dolayı 2. bir pasaporta ihtiyacım olabilir. Araştırdığıma göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu hakkı var ama etrafımda bizzat başvuru yapan olmadığı için sorma ihtiyacı duydum. Bu pasaport ilkinin iptal olmasını gerektirmiyor değil mi? Hali hazırda her ikisini de bağımsız olarak kullanabiliyoruz?


 
Doğrudur her ikisini de kullanabilirsiniz.Basit bir açıklama gerekiyordu ama sorun etmiyorlardı sanırım.ne açıklama yazdığımı bile hatırlamıyorum.


  • cakmayazar  (25.07.23 20:14:17) 
@cakmayazar
Teşekkür ederim.

  • burka  (25.07.23 20:25:20) 
Uygulama değişmediyse, aynı anda sadece bir tanesini kullanabiliyorsunuz. Diğeri idarede kalıyor. Hangisini verirseniz diğerini alıyorsunuz.

Yani pasaportları eskiden emniyet düzenlerken böyleydi. Diğer pasaport emniyette kalıyordu. Şimdi de nüfus müdürlüğünde mi emanete alınıyor, bilmiyorum.
  • yadigar  (26.07.23 01:57:52) 
Bir sure vizeden dolayi cift pasaport gezdim, pasaporta basilan vize pasaportun iptal olma tarihini geciyordu ve uzatma sansim yoktu.

Oyle bir durumda eski pasaportu deliyorlar, yani gecersiz oluyor. Ama ustundeki vizeyi, yeni pasaportla beraber kullanabiliyordun. Ama bunlar eski (cipsiz) pasaportlar zamanindaydi. Yeni prosedur ne bilmiyorum.
  • cooperr  (26.07.23 03:30:52) 
Eski uygulama yok, iki pasaport da sende kalıyor.

Ben uzun süredir kullanıyorum, birinde israil vizesi diğerinde arabistan vizesi var. Vizede sorun olmasın diye iki pasaport aldım
  • PoscheN  (26.07.23 08:38:32) 
şu an ben de aktif iki pasaport kullanıyorum. sık sık seyahat ettiğinizi ve vize başvuru süreçlerinin uzun olmasından dolayı pasaportunuzun herhangi bir ülkenin vize servisinde uzun süre beklemesi gerektiğini, bu esnadaki yurtdışı seyahatlarinizi gerçekleştiremediğinizi belirten bir dilekçe ile başvurabilirsiniz.


  • mustafakesekci  (26.07.23 09:19:45) 
Geçen ay İstanbul Bakırköy İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden 2. Pasaport başvurusu yaptım, 2 gün sonra geldi.

Gerekenler:
başvuru için pasaport randevusu almak,
Harç ve defter bedelini ödemek,
1 adet güncel biyometrik fotoğraf.

Bana neden 2. Pasaportu istediğimle alakalı hiçbir soru sormadılar, ellerinde hazır olan bir dilekçe vardı onu imzalattılar sadece. (Dilekçede “vize başvurularından dolayı pasaportum konsolosluklarda uzun süre kalıyor bu yüzden 2. Pasaporta ihtiyacım var” minvalinde bir yazı yazıyordu.)

Tüm işlem 5-6 dk sürdü.

İnternette okuduğum yorumlara göre bazı nüfus müdürlükleri 2. Pasaport konusunu iyi bilmedikleri için ya işlemi yapamıyor ya da zorlaştırıyorlarmış. Ben bu sebeple merkezi bir nüfus müdürlüğünü tercih ettim.

2. Pasaportunuz da sizde kalıyor, ikisini de süreleri bitene kadar bağımsız olarak kullanabilirsiniz.
  • mrmlq  (26.07.23 11:40:19) 
@mrmlq

Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim.
  • burka  (26.07.23 11:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.