[]

krediyle ev alma işleri kaç hafta sürüyor

farklı bir şehirden ev bakıyorum. işlemlerin süresine göre uzun kalacağım ya da gidip evi görüp bankayla ön işlemleri yapıp dönüp sonra tekrar evi alacağım şehre gideceğim. genelde kaç gün sürüyor işler aşağı yukarı?




 
Bankaya başvuruyorsun ön onay genelde ertesi gün veriliyor. (Talep ettikleri belge listesinin önden alırsan zaman kaybı olmaz).

Eksper ataması yapılacak ve atanan eksper daireyi görecek. Emlakçı ile randevulaşır toplamda 3-4 gün iş günü raporunu iletmesi sürüyor. (Galiba en fazla 4 iş günü içinde raporunu sunmak zorunda)

Eksperin raporuna göre kredi tutarı kesinleşir. Emlakçının tapudaki ilişkileri iyiyse ertesi gün satışı yaparsınız. Tüm bu süreç 6-7 iş gününü buluyor.

(Daire üzerinde bir ipotek, rehin vb. durum olmaması önemli. Ben 3 ay kadar önce krediyle daire aldığımda, dairenin üzerinde ticari krediye istinaden rehin vardı. Kredinin kapatılıp teminatin çözülmesi 2-3 gün sürmüştü, bu da ekstra zaman kaybı demek)
  • Lethe  (24.07.23 17:18:58 ~ 17:22:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.