[]

yol bisikleti - boyun ağrısı

geçen yıl yol bisikleti kullanmaya başladım. ne zaman kullansam akşama doğru boynumun özellikle sol tarafında, hafif omza ve aşağı doğru bir ağrı oluyor. dün uzun bi aradan sonra tekrar sürdüm, şu an yine ağrı yaşıyorum. bu ağrı gidon ve sele ayarının doğru olmamasından mı kaynaklanıyor? selenin yüksekliği olması gerektiği gibi düşünüyorum ama gidona uzaklığı mı fazla veya kısa acaba? ya da gidonu mu değiştirmeliyim? iyi bi bisikletçiye gitsem ayar konusunda yardımcı olur mu sizce? bike fit olayından haberim var ama ona bütçem yok maalesef.




 
Bahsettiğiniz gibi de olabilir ve/veya bisikletin geometrisi sizin vücut yapınıza uygun da olmayabilir. Biraz deneme yanılma bu iş aslında.


  • orient blue  (24.07.23 14:16:12) 
Kadro boyu size uygun değilse gereğinden fazla eğilip boynunuzu görmek için uzatıyor olabilirsiniz. Ki pek düzeltilecek bişey de değil gibi maalesef.

Genel sele ayarı ve dirsek pozisyonunuzu da kontrol etmenizde fayda var ama tabii.
  • hedep  (24.07.23 14:34:20) 
Sele yüksekliği fazladır kesin. Hızlı gitmek için öyle bir ayar yapılıyor genelde. Stem ayarına da bakmak lazım.halka varsa üstte yükselt gidonu. Stem boyu da fark ediyor elbette. Duruş bozukluğu da olabilir. Kedi deve egzersizi vardır, kedi olan pozisyonda durmak rahat hissettirir. Yükü avuç içine vererek de kontrol rahatça sağlanır, kasıyor olabilirsin kendini. Kendini yandan videoya çekme şansın yoksa anlayan birine baktır yanında, belli eder genelde bozukluk kendini.


  • hasmetizm  (24.07.23 16:12:19) 
www.sedonaconcept.com

bike fit dedikleri olayı araştırabilirsin.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (24.07.23 18:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.