[]

Vasiden ev satın almak

Satın almayı düşündüğüm bir daire var, ara kat vs gibi avantajları olmasına rağmen bulunduğu sitedeki benzerlerinden %10-15 civarında daha düşük fiyatı. Emlakçıdan aldığım bilgiye göre dairenin sahibi hükümlü, işlemleri vasi yürütecek, sanırım fiyat da bundan düşük, yani muhtemelen bir aciliyet söz konusu. Soracağım nokta şu, hükümlü birinden ev satın almak ileride herhangi bir problem yaratabilir mi? Bana hiçbir sorun olmaz gibi geliyor ama belki kestiremediğim bir şey vardır vs diye buraya da bir danışayım dedim.




 
Vasi tarafından satılacaksa satış için satıcının mahkemeden izin alması gerekir, bu aşamada mahkeme ekspertiz de yaptırıp minimum bir fiyat belirler. Dolayısıyla mahkeme onayıyla alacağınız için sorun olmaması lazım ama benim sözümle hareket etmeyin tabii, mutlaka bir hukukçuya danışın derim :)


  • orient blue  (24.07.23 14:14:23) 
Eğer çok problemli bir tip ise çıktıktan sonra gelip rahatsız edebilir, ucuza almışsın, bana borcun var falan diye. Veya hükümlünün borçlu olduğu kişiler varsa, ev bizimdir gibi çıkışları olabilir. Böyle şeylere hazırlıklı olun, bir şey çıkmaz sadece bir süre rahatsız ederler, ama ben kaldıramam öyle şeyleri derseniz hiç girmeyin.


  • malheiros  (24.07.23 14:20:21) 
Vasi hükümlünün taşınmazını satamaz. Varsa mahkeme aracılığıyla açık artırma yoluyla satılır. (Türk Medeni Kanunu 444)
Size satılsa bile tapunuzu alamazsınız. Bununla ilgili çok fazla olayla karşılaşıyoruz. Mahkeme vasiye satış yetkisi olan bir ek karar çıkarıyor, oda satışı yapmaya yeterli değil. Usüller kanunda açıklanmış, satışın ona göre yapılması lazım.

  • hayalhayal  (24.07.23 18:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.