[]

Ev arkadaşı seçiminde nelere dikkat etmek gerekir?

Malumunuz İstanbul şartlarında ayrı eve çıkmak hayal değil hayalden öte bir hal aldı. Ev arkadaşlığını burada iki kez, yurtdışında bir kez denedim. Bence iyi bir ev arkadasiyim, sessiz sakinim. Ortak alanların temizliğine dikkat ederim, sorumluluklarımı bilirim. Ama karşı taraftan ne beklemem gerektigi konusunda bazı zamanlarda kafam karışıyor.

Ben kendimi kısaca tanıtayım, siz de bana "Şöyle biriyle kensinlikle aynı eve cikma" ya da "Şöyle birini bulursan kaçırma" deyin. Bu sitede gerçekten nokta atışı cevaplar okuyorum3ve açıkçası onlardan birkaç tanesine ihtiyaç duyuyorum :)

Öncelikle çok genc biri değilim ve hayatımın hiçbir döneminde çok aktif bir sosyal hayatım olmadı. Asosyal değilim ama zor açılan insanlardanim, gerçi 30 yaşımdan sonra çenem düşmeye başladı ama yine de tanımadığım insanlarla çok rahat iletişim kuramam her zaman. İnsanlarla yakın olmayı, insanları dinlemeyi,. anlamayı severim ama her başları sıkıştığında beni aramalarını istemem. Güçlü, haat dolu insanlardan hoşlanırım. Tavsiye vermekte iyi değilimdir ama dediğim gibi dinlerim, günün sonunda herkes kendi sorununu kendi çözsün isterim.

Burç da söyleyebilirim, bu sefer cidden nokta atışı olsun, doğru ev arkadaşını bulayım istiyorum. Burcum balık. Matematik okudum, İstanbul'dan çok çıkmadım. 36 yaşındayım, kadınım. Sevgilim yok, bu sene kariyere odaklanicam. Yani bir sene daha sevgilim olmaz.

Bu bilgiler ışığında sizce nasıl bir insanla ev arkadaşı olmalıyım?

Teşekkür ederim şimdiden. İyi akşamlar diliyorum.

 
Ortak giderler konusunda ödeme gününü geçiren biri:
- ayy ya unuttuuum..
- bu ay biraz sıkıştım.. diyenden 2 km. uzak durun.
  • diyecevaplandı  (23.07.23 20:25:21) 
bugüne kadar kimseyle sorun yaşamadım ama bir şekilde spor yapan/spor salonuna giden kişilerle hep olumlu geçti oda/ev arkadaşlıklarım. böyle biri varsa kaçırmayın derim.

bunun yanında en önemli kısmı yazmamışsınız sigara içiyor musunuz, içmiyorsanız tolere etmezdim ben olsam içeni.
  • gule gule  (23.07.23 20:28:31) 
ödemeleri aksatmasın
ev temizliğini senin kadar önemsesin
sigara durumunu konuşun
ve eve misafir getirme konusunu konuşun

eve çok sık arkadaşları ve sevgilisi geliyorsa kendi evinin rahatlığını yaşayamıyorsun evde yabancı biri var hissi oluyor hep
  • freebird5406_2  (23.07.23 20:32:47) 
çok zor bir karar fakat ev arkadaşı deneyimi olan birini tercih edin derim. benim sürüyle ev arkadaşım oldu problem yaşadıklarım hep ortak bir evde yaşadığını unutanlar oldu.

kişiliği çok yakın gelebilir fakat aynı evde yaşayınca insanlar bazen sinir bozucu olabiliyor. potansiyel ev arkadaşlarınıza "eğlenceli insan biz bunla takılırız" diye bakmayın. sorumluluğunu biliyor ve ufak tefek şeyleri tolere edebiliyor olması gerekir. arkadaşlık da olursa pastanın çileği ama diğeri daha önemli.
  • bohr atom modeli  (23.07.23 20:35:00 ~ 20:35:23) 
Sorun yaşadığım insanları da söyleyeyim: üniversitedeki ev arkadaşım pasif agresif ve asosyaldi. Rahatsız olduğu şeyleri yüz yüze konuşmak yerine mesajla söylerdi. Zamanla çok absurd şeylerden rahatsız olmaya başladı, öyle bitti. Diğeri aşırı sosyal ve görünürde özgüvenli bir kızdı ama çok kırılgandı. Eleştiri kabul etmiyordu, baskınlık kurmak istiyordu. Beni sürekli elestiriyordu, burası benim evim sen sonradan geldin diyordu. Bir de çok sık misafir ağırladı. Onunla da iki ay birlikte kalmıştık.

Bu iki insanın da tonla pozitif özelliği vardı tabii ama bu tavırları bizi kopma noktasına getirmişti.
  • sekizdokuzon  (23.07.23 20:44:16) 
İki güne bir sevgilisini çağıran, her hafta sonu arkadaşlarını toplayan biriyle zor yaparsınız.

Ortak giderler konusunda hassas olmalı.

Temizlik, derli topluluk konusunda size yakın olmalı. Sizde azsa az, çoksa çok.

Fazla teklifsiz insanlar vardır. Bir gün bakarsınız, en sevdiğiniz tişörtünüz onda. Ya da parfümünüze ortak çıkmış. Uzak durulası insanlar.

Tatilden döndüğünüz sabah bir bakıyorsunuz sizin odada sizin yatakta onun bi arkadaşı. Nasıl olsa burada değil, kal birkaç gün demiş.

Sevgilisiyle toksik ilişkili kızlar vardır. Akşamları kız salya sümük, geceyarısını geçince sarhoş sevgili kişisi kapıyı yumrukluyor.

Telefonu kulağında düşmeyen kızlar vardır. 7x24 konuşan

Yaptığın yemeğe ortak ama hiçbişeye katkısı olmayan kızlar vardır. Tam bulaşık vakti, ojelerini yeniler.

Evde ses olsun diye 7x24 tv açan kızlar var. ne yapacaksa sesi.
  • Mirket  (23.07.23 20:59:07 ~ 21:06:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.