[]

Kredi kartı yüksek limitle ödeme

Şimdi şöyle bir problemim var. Yurtdışı okul ücretini ödeyeceğim ama swift falan masraflı olacak gibi. Benim teb kredi kartımda 50 bin limit var ama okulun ödemesi 510 bin tl. Ben bu okulun parasını karta limiti kendim belirlediğim miktarda ödeme yapsam, atıyorum 500 bin tl, sonra gidip + bakiyeye geçen kartımla 510 bin liralık hesabı ödesem olur mu?
Yoksa o meblağın olduğu debit kartla mı ödeme yapsam?

Bu arada bu yöntemle para aktarım masrafından kurtulmuş olur muyum?

 
Ordaki + bakiyeyi alışverişte kullanmak her bankada olmayabiliyor. Yani toplam limiti alışverişte kullandırmayabilir. Bankayla görüşün


  • efruz  (22.07.23 20:54:15) 
Okul ile görüşün, ve okulu bilgilendirin. Hayır demezler ödeme yapmanıza.

510 bini, eşit olmayan taksitler halinde ödeyin. Örn. 49bin, 51bin, 48bin, 52bin,... gibi. Her taksit çekildiğinde, hemen ödemesini bire bir yapın.

Böylece bankaya takılmazsınız.

Not: Taksitler aynı rakam olursa, banka ne oluyor diye sorabilir. Taksitler farklı rakamlarda olursa problem çıkmaz.

Bu şekilde hem swift masrafından kurtulursunuz, hem de bonus puanları da alırsınız :) Business class uçak bileti filan hediye ederler (gerçekten).
  • alfired  (22.07.23 21:59:23) 
bunun olabileceğini sanmıyorum ne kadar artıda olsa kartın bir harcama limiti vardır hele yurtdışı ise bloke koyabilirler otomatik güvenlik olarak.


  • deepex  (22.07.23 23:56:02) 
Bankaya göre değişiyordur ama yapı kredi de kartın limitinin yuzde 10 kadar fazlasına kabul ediyor bunun uzerinde yetersiz limite geciyor.

Masraflı olacak dediğin bende 22.000 euro okul ucreti odedim yapı krediden hollandaya swift yapıldı 30 euro gibi bir masrafı oldu.bankana telefon aç sor diyeceğim ama bende yapmadan evvel şimdi kol boregi olmasın diye sordum net cevap alamadım,işlemi yaptıktan sonra gordum.

Bu kadar masrafa stres yapıp kartla falan ugrasma bana kalırsa.
  • duptıs  (23.07.23 03:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.