[]

Türkiye'deki sivrisinek meselesi (yunanda niye yok)

en kuzeydeki istanbul'da, cam açık oturamıyoruz. balkonda oturamıyoruz.
iniyoruz güneye; kaş'ta oturamıyoruz. çıkıyorum izmir'e, izmir'de odada bile oturamıyorsun sivrisinekten ve karasinekten.

gidiyorum aydın'a, yine aynı şey.


aydın'dan feribota binip samos'a geçiyorum.
1 tane sivrisinek yok. 1 yav, 1.
hiçbir evde sineklik yok, hiçbir otelde yok. gece balkonda oturuyoruz 1 defa ısırılmıyoruz. plaja iniyoruz gece, yine ısırılmıyoruz.

ben türkiye'de balkonda, bahçede oturmak nedir tamamen unutmuş durumdayım sinekten.

fark ne?
aydın'dan 10km denize açılınca sivrisinek istilasının bıçak gibi kesilmesinin başlıca sebebi nedri?

 
Bu yaz thasos ve Midilli’ye gittim. İkisinde de çok fazla sinek vardı. Çoğu otelde sineklik vardı. Argüman çok doğru değil


  • gokank4  (22.07.23 14:21:53) 
Argüman doğru değil bence de çünkü ben de gittim Samos’a ve tek bacağımda 17 ısırık falan saymıştım. Tek fark ettiğim şey, rüzgar var sivri sinek yoktu. Hava durgun ise her yer sinek.


  • irene  (22.07.23 14:25:53) 
Bizim sitede cok var, ilaclama talep ettik, bir iki kere yapip kestiler, ilac ingiltereden _hammadesi_eliyormus cok pahaliymis gibi seyler soylediler.


  • rumpleteazer  (22.07.23 16:09:45) 
Sivri sinek su birikintisinde üreyen bir şey. Eğer bir yerde bir kap su varsa, bataklık, çamur bi yer varsa, bir araba lastiği, bir ormanın kenarına atılmış tek başına bekliyorsa ve yağmurda içine su dolduysa o zaman sivri sineği ilaçla kurutma ihtimalin yok. O sinekler orada üreyip sonra tüm şehre yayılıyor.
Biraz pislikle ve altyapı problemleri ile alakalı yani.

Yunanistana gitmedim bilmiyorum bu arada.
  • zimbirik  (22.07.23 17:00:31) 
Sivrisinek, balık ve kurbağa olmayan durgun suda üreyebilen bir canlı. Bir arkadaş söylemiş su kenarında araba lastiğinin oluşturduğu çukurdaki su, apartman su depoları, çok sulanmış çim alanlarda çukur kesimlerde biriken su, bataklıklar, kuş cennetleri, hatta saksı tabaklarındaki birikinti su bile üremesi için elverişli koşulu sağlar.

Rüzgarlı havayı sevmez. Sanırım rüzgarlı havada Yunanistandaydınız.

Açık arazi için bir ilacı vardır. haddinden fazla pahalıdır ve havada kalıcılığını arttırabilmek için mazotla karıştırılır. Belediyeler zenginse bunu yapar. Az zenginse mazota az karıştırır. Bazıları da mazota karıştırmayıp mazotu sıkar geçer. mazot kokusu hayvanı bir süre uzak tutar. Zaten ilaç da hayvanı daha uzun bir süre uzak tutar.

Sonuçta hayatın bir gerçeğidir ve kişisel korunma yöntemleri vardır.
  • Mirket  (23.07.23 01:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.