[]

istanbul'dan sakarya üniversitesine servis kullanma

ikinci örgün üniversite okumayı düşünüyorum. yaşadığım yer istanbul. sıralamama yakın yerler de edirne, sakarya, düzce, zonguldak gibi yine ist'a yakın yerler var.
daha önce kyk'de kaldığım için bu haktan tekrar yararlanamayacağım. istediğim bölümün ikinci öğretimi de yok. yani hem okuyup hem çalışabilme durumu nasıl olır onu da bilmiyorum yani barınma konusu beni çok düşündürüyor. ama bu sakarya üniversitesine servis olayı beni biraz umutlandırdı. sayfalarına baktım neredeyse her ilçeden kalkış var. acaba böyle başka ilden ünv'ye gidip gelmek çok zorlar mı? kullanan oldu mu çok merak ediyorum. mesela ben manisa'da okumuştum. izmir'den günlük gidip gelen çok arkadaş oluyordu.

bir de şunu sorayım. sizce ders saydırma açısından dezavantajlı olsa ama servis kullanma açısından barınma durumunu kurtarsam sakarya'yı mı seçeyim. yoksa ders saydırma açısından avantajlı olan daha uzak bir ildeki okulu mu seçeyim?

seçeceğim bölüm öğretmenlik bölümü. o yüzden benim dikkat edeceğim şeyler muafiyet konusu ve maddi şartlar. çünkü hem okuyup hem çalışamazsam zorlanabilirim başka ilde. fikirlerinizi ve tecrübelerinizi merak ediyorum şimdiden herkese teşekkürler.

 
Kocaeli'den Sakarya'ya gittim 4 yıl. Ama benim bölümüm Serdivan'daydı. Eğitim fakültesi Hendek'te bildiğim kadarıyla. Hendek daha uzak. İstanbul zor olur.


  • dissendium  (22.07.23 09:55:42) 
ikinci üniv. olarak bu kadar derde girmeye değer mi? çok merak ettim bu bölümü tamamlayınca size nasıl bir katkısı olacak? çalıştığınız yerde ek gelir mi alacaksınız? kendi bilgi birikiminizi mi genişleteceksiniz? artık sınıf eğitimleri bile online'a dönen bir dönemdeyiz. siz 2. üniv için kalkıcam bunlarla uğraşacağım diyorsunuz. valla iyi cesaret. hele ki okumanın bir işe yaramadığı böyle bir ülkede.

ben olsam uzaktan eğitim yazardım. veya yüksek lisans uzaktan eğitim.

not: bu arada sakarya mezunuyum. benim zamanımda servisle gidip gelenler vardı ancak bence şu anda yakıt fiyatları da arttı buna bağlı olarak çok maliyetli hale gelmiştir. ev olayını yaptığınız zaman paylaşımlı oda yapıp maliyeti düşürebilirsiniz. hangi günler dersiniz varsa o günler gider kalırsınız bağlarsınız vs.
  • mr.goodcat  (22.07.23 11:16:11) 
imkansız gibi bi şey bana göre. kocaeli'ye bile ancak anadolu yakasından gidiyordu millet.


  • bohr atom modeli  (22.07.23 13:09:34) 
evet servis sayfasına sordum ben de. 6.50 kalkış sadece söğütlüçeşme. üstelik eğitim fakültesine de servis kişi sayısına göre olur ya da olmazmış.


  • pikap  (22.07.23 13:11:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.