[]

rahatlık mı yoksa sorumluluk mu?

kariyerinizde istediğiniz bir noktada olmasanız dahi yüksek bir maaş, evden çalışma, esnek mesai saatleri, iş teslimi sonrası sınırsız izin gibi imkanlarla çalışırken bir yönetim pozisyonu teklifi aldınız diyelim.

bu pozisyon size yöneticilik dışında bir maaş farkı sunmuyor, 8 saatlik vardiyalarla ayni pozisyondaki yöneticilerle dönüşümlü gece-gündüz sürekli makamda bulunmanız gerekiyor.

evden çalışma yok, sınırsız izin yok fakat mesai dışında da sorumluluk yok.

bireysel çalışırken tüm personelle muhatap olacaksınız birde.

mevcut pozisyon çok rahat ve ilerleme şansı yok gibi. teklif edilen yöneticiliğin ilerisi ise performansa göre çok açık.

siz bu durumda hangisini tercih ederdiniz?

 
"vardiya" varsa ordan kac. 3,5 sene calistim


  • mess  (22.07.23 01:08:17) 
sorumluluk bas gec kral.


  • baldur2  (22.07.23 01:08:18) 
Kanada Federal Hukumetinde kadrolu muhendisim. Bizim departmandaki herkes cok tecrubeli. Buyuk isler yapmis adamlar. Maaslarimiz $120.000'in uzerinde. Icerden yonetici ariyorlar 2 aydir. Iyi de para veriyorlar. 20-30 yillik tecrubeli muhendisler dahi basvurmuyor.

Yonetici olunca bir suru is sizin probleminiz oluyor. Bir dolu insanla ugrasiyorsunuz. Enerjinizin cogu sacma sapan islere gidiyor. Is-yasam dengeniz bozuluyor. Bu durum sagliginizi dahi etkileyebiliyor. Bir suru drama yani.

En kotu tarafi da bu enerjiyi baskasi para kazansin diye harciyorsunuz :) Ben boyle bir cabayi sadece kendi isim icin harcarim.

Sizinki hem maas farki sunmuyor, hem vardiyali calisma istiyor... Ben sabah 9'da kahvemi aliyorum. 12-1 arasi ogle tatili. 3:30'da is bitiyor. 3:31'de ne mail cevaplarim ne telefona bakarim. Ne de is ile ilgili tek sey dusunurum.
  • thetruenorthstrongandfree  (22.07.23 01:36:24) 
Maaş farkı yoksa düşünmem bile. Direkt reddederim.


  • dissendium  (22.07.23 06:37:55) 
sorumluluğum varken şimdikinin 2 katı para kazanıyordum. şu anda tek sorumluluğum kendi yaptığım iş. fazla mesaim yok. iş yüküm çok az. yılda iki üç hafta yoğunluğum oluyor.

bazen de acil iş geliyor orada da zaten fazla para alıyorum.

çok tavsiye ederim. atasözü bile var. azıcık aşım kaygısız başım.
  • alperz  (22.07.23 07:13:08) 
ben olsam kabul etmem. bahsettiğin işte sana çok yük binecek belli ki. ne gereği var.


  • abelardo  (22.07.23 11:19:59) 
öncelikle buradaki cevaplara şaşırdığımı belirteyim.

eğer çalıştığınız şirket, yöneticilik pozisyonunda bir şeyler öğrenmeniz için uygun bir ortamsa ve daha önce hiç yöneticilik yapmadıysanız, teklifi değerlendirebilirsiniz. ben olsam değerlendirirdim. şu an bir maaş farkı olmayacaksa bile kariyerinizin devamı için etkili olacaktır. çalıştığınız şirketten başka bir yere geçerken, uzman olarak geçmek var bir de yönetici olarak geçmek var.

Bunun yanı sıra, iş hayatındaki motivasyonunuz, mevcut gelir durumunuzun uzun vadedeki tatmin ediciliği ve nasıl bir hayat istediğiniz de belirleyici etkenler. Bunların tamamını değerlendirip doğru kararı verirsiniz umarım.
  • sailor  (22.07.23 11:44:55 ~ 11:45:15) 
Sailor +1

Uzun dönem planlariniza bakmak lazım. Misal benim planlarımda daha da üst yönetime geçmek var bu sebepten 28 yasimda yönetici olmak benim için idealdi. Hedeflerime giden yoldu bu.
Sizde bunu düşünmelisiniz. Herkes yönetici olmak zorunda değil ama yöneticilik anlatıldığı kadar kötü bir şey de değil :) ben ekibimdeki calisanlari ileriye tasimayi, onlarin yeni şeyler ogrendigini görmeyi ve insanlarin onlar hakkında iyi konuşmasını seviyorum. Aldığım teklifler de genelde yöneticilik artık.
Kısacası uzun dönem planlarinizda yoksa gerek yok. Ama varsa en kötü 1 sene çeker başka yere de gecebilirsiniz.
  • logisticsmanager  (22.07.23 13:12:11) 
Bunu teklif edene sorsana, "aynı maaşla artan bir sorumluluğun altına girmemi nasıl bekliyorsunuz?"

Kariyer olarak yöneticilik düşünmeseniz bile şu anki pozisyonla kariyeri sürdürmek mümkün mü? İki yılın, 5 yılın sonunda şirkette işler boka sardığında aynı imknânlarla iş bulabilecek misiniz?
  • kullanilamayan ruhumuzlar  (22.07.23 22:15:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.