[]

Toyota satıp Land Rover almak

2014 toyota corolla satıp aynı fiyata 2008 model Land rover discovery 3 alınır mı?
cevap alınmaz olacak ama hevesimi almak istiyorum, son sahibi olacağımı bile bile.
daha önce kullanmış olan var mı, çok sorun çıkartır mı, çıkarsa bile değer mi?

bir diğer opsiyonda birikmişi harcayıp ve biraz borçlanıp discovery 4 almak 2010-2012 model arası.
aynı sorular bu model için de geçerli.
satan varsa da yeşillendirebilir.

 
yanlış anlamıyorsam en sorunsuz araç markasından bildiğim kadarıyla en sorunlu araç markasına model küçülterek geçip değer mi diye mi soruyorsunuz?

eğer öyleyse değmez
  • biseysorucam  (20.07.23 23:05:58 ~ 23:06:26) 
En sorunsuzdan sorunlu araca geçiş +1

Land roverların meşhur diferansiyel sorunu vardı, bunu bir araştır istersen

Özetle kullanmayı seviyorsan sıfır ya da düşük kilometre land rover bir süre kullan ve kilometre arttıkça bir an önce kurtul diyorlar, sanırım 2008 araç oldukça kilometresi vardır ve artık kurtulmaya çalışıyorlar

Yurt dışında yaşayıp gözden çıkaracak kadar ucuza düşürsen neyse de sen corolla + birikmiş para + borç/kredi ile saçma bir yola giriyorsun
  • freebird5406_2  (20.07.23 23:14:49 ~ 23:29:04) 
Ben yaptım, 2010 corolla satıp 2.7 grandcherokee aldım 2002 model. Cok memnunum önceki bindiklerim araba değilmiş resmen. Kafama göre almadım tabii ki ustasına göstererek aldım. 4x4 olunca yürütme maliyeti yüksek oluyor haliyle ama değer.


  • mirty  (20.07.23 23:34:46) 
beklediğim yorum geldi :)
ben de bunları bilerek zaten yeltendim bu değişime.
iyi bir usta bulup emin olmadan ben de almam zaten, bir o kadar daha masraf çıkartır yoksa
  • sedolima  (21.07.23 00:03:29) 
çıkartır. markanın yeni modelleri bile çıkartıyor. bir de hani benzer fiyatlarda olsa neyse ama yaklaşık bir araba parası daha koyup sorunsuzdan sorunluya geçmek mantıklı değil


  • paintov  (21.07.23 00:14:33) 
Iyi bir usta bulsanız da arabanin sorun çıkarmayacagi garanti değil ki? Bu arabalarin zaten olayi sorun cikarmamasi degil, zengin arabasi yani.

Tamirine vs paraniz yoksa "risk nedir" sorusuna cevap olur.

Ha paranız varsa tabiki daha eğlenceli olur. Ama bu arabayi alip sorunsuz binme düşünceniz varsa loto kazanmak gibi.
  • logisticsmanager  (21.07.23 00:50:48) 
Burda 2008 Land rover disco. $5000 civarina, 2014 corolla $17000 civarina satiliyor.

Ben direkt bayiden sifir Range Rover supercharged Autobiography edition satin aldim. 27000 km'de motor degisti. Yakit tuketimi harikaydi, cunku surekli cekicinin uzerindeydi :D
  • thetruenorthstrongandfree  (21.07.23 03:57:20 ~ 03:57:37) 
Sana al denmesini istiyorsun çünkü almak ve kullanmak istiyorsun. Al al da gör … :)


  • naksidil  (21.07.23 07:50:15) 
cok soguk bir sudan hemen kaynar suya atlarsan kilcal damarlari catlatirsin.

o yuzden arada gecis icin ve kayganlistirici olarak bir bmw denemeni tavsiye ederim. bunun bakimi abartildigi gibi degilmis dersen tebrikler, land rover'a gecebilirsin. yok eger agir gelirse, land rover seni hasta eder.
  • cooperr  (21.07.23 08:18:14) 
hayırlı olsun. ama land rover piyango bileti almak gibidir, tutturmak zor. genel olarak ikinci el araba almak da tanımadığın biriyle aynı eve çıkmak gibidir. iyisini tutturmak piyango biletinin sana çıkmasından daha yüksektir.


  • duster  (21.07.23 09:53:22) 
Özellikle land rover markasına gitmek istemenizin bir nedeni var mı? Yerli yabancı birçok otomobil sitesinde, tüketici araştırmasında the most unreliable car seçilen bir marka.

2014 model bir araç satıp 2008 model aşırı sorunlu bir araç almak hiç akıllıca değil. Genelde land rover 2. araç olarak alınır çünkü sık sık servise bırakmanız gerekir. Haliyle elinizin altında bir otomobil daha olmalı düzenli araç ihtiyacınız varsa. Türkiye'de hiçbir usta da bir arabaya bakıp bu araba sorun çıkarmaz diyemez. Onun da garantisi yok.

İlla 4x4 hevesiniz varsa daha dayanıklı 4x4 ya da SUV modelleri var.

Toyota Land Cruiser,
Toyota Rav 4,
Suzuki Vitara,
Subaru Outback,
Subarı Forester,
Mazda CX-5,
Suzuki Jimny (yeni kasaları),
Jeep Renegade

Bunlar söylediğiniz modellere göre çok daha dayanıklı, daha uzun ömürlü araçlar.

Yalnız şunu unutmayın. Türkiye'de 4x4 ikinci el olarak alınacak bir araç değil bana göre. 4x4 ya da suvlerin çoğu araziye girmiştir genelde. Düzenli olmasa bile köy yolu, çiftlik yolu vb gidip gelmiştir. Haliyle normal bir otomobile göre daha sert koşullarda kullanılır. Daha çok servis ve işlem görür. Birçoğu da özellikle 2-3 kez el değiştirdiyse araç genelde sanayide işlem görür ve bu araçların çoğu günü kurtarmalık tamir işlemlerinden geçer. Yani en iyi markalar bile normal bir otomobile göre daha sorunludur ikinci elde konu 4x4 olduğunda ülkemizde. Bunu da göz önünde bulundurun.

Bir SUV ya da 4x4 alacaksanız özellikle ikinci elde, araca ödediğiniz paranın %25-40 arası bir miktarı da kullandığınız süre boyunca bakımına ödeyeceğinizi de unutmayın. Özellikle model yılı eskiyse o motor bloğu bir kez sökülecektir mutlaka.

Bir de 4x4 servisleri ya da ustaları genelde 4x4 kullananları "nasılsa parası var bunun" diye yolunacak kaz görür. Normal bir otomobile kıyasla aynı tamir işlemi için 2-3 kat fiyat çekebilir.

Özetle bu ekonomik koşullarda bu tarz araçları almadan önce iyi bir hesap kitap yapın. Yakıt masrafı, bakım masrafı, sigortası vs yüksek olur bu araçların. İlla 4x4 süreceğim diyorsanız da land rover yerine alternatif markalara bakın. Uzak doğulular bu alanda da rakiplerine göre daha sağlam araçlar üretiyor.
  • anten  (21.07.23 11:01:20 ~ 12:13:40) 
"Mantıklı mı" dersen değil, ama hayat da kısa, bazen yüreğimizin götürdüğü yere gidebiliriz.

Birkaç sene önce Astra'mı satıp Volvo V40 t4 rDesign aldım. Yok şanzımanı sorunlu yok motor blok çatlatıyor vb dinlemedim. Tek bir sorun yaşamadan da aracı 1,5 sene kadar kullanıp sattım. Hevesimi aldım yani.

Velhasıl gönlün çok istiyorsa al gitsin, sanayi kurnazı olmayan iyi bir usta bul ama mutlaka. Arada sanayiye gidip esnaf muhabbeti etmek de iyidir :)

Corolla oldu olası beni heyecanlandırmamıştır zaten, memur tipi var araçta, sana biraz heyecan lazım anladığım kadarıyla.
  • kukuleta  (21.07.23 11:13:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.