[]

Laptop Tavsiyesi

Patron Mac aldı, Windows'un gözünü seveyim diyor. Bu Mac'i sat bana laptop al dedi.

Mimarlık ofisinde kullanılacak, ağırlıklı olarak Autocad, Gstarcad çalıştırılacak. Üzmeyecek bir laptop önerebilir misiniz? Hafif olması tercih sebebi.

Bütçe: 1 ay bile kullanılmamış Macbook Air M2 512gb 15" kaça satılırsa bütçe o civarda :D (Sıfırı 54.407 TL).

 
macbook gibi şekilli olsun istiyorsanız huawei'nin i7-12700H işlemcili modelleri olabilir.

www.hepsiburada.com

render alacaksanız harici ekran kartlı bir model daha sağlıklı olur, onlar da genelde oyun laptoplarında var.

fazla süslü olmayan oyun laptopları :

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com
  • orpheus  (20.07.23 22:22:48 ~ 22:24:51) 
Seçeceğiniz bilgisayar olmazsa olmaz özellikleri şunlar olmalı;

Sadece AutoCad için işlemci ve RAM önemlidir.
-i5 veya i7 (tercihen i7) "H" serisi ve 12.nesil işlemcili bir laptop olmalı. "i7-12xxxH"
-Minumum 16 GB ram hatta üzerinde olursa rahat 5-6 sene götürür.


RENDER da alınacaksa;

-Ekran kartı olarak Nvidia seçmeniz çok önemli. Render işlemlerinde Nvidia etkisi çok büyük (CUDA) RTX 3050 ve üzeri seçmeniz yeterli olacaktır. buradaki 3050 sayısı yukarı doğru büyüdükçe performans artıyor.

satış sitelerinden bu filtreler ile seçimleri daraltabilirsiniz. sonrasında bütçeniz doğrultusunda işlemci ve ram aynı olup ekran kartının en büyüğünü seçebilirsiniz.
  • janavarorion  (21.07.23 08:24:51) 
Soruya yancı olayım: 13. nesil işlemciler beklenmeli mi? Yurtdışında çıktı TR de de yavaş yavaş geliyor sanırım. 12-13 arasından beklemeye ve muhtemel daha yüksek maliyete değecek farklılık var mıdır?


  • Ruprect  (21.07.23 12:06:11) 
Intel Core i9-13900H ile 12700H arasında %10 kadar bir fark var.

www.cpubenchmark.net
  • orpheus  (21.07.23 18:50:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.