[]

Yatırım olarak bilezik mi çeyrek mi tutmak

Varsayalım İkisinden de elimizde aynı değerde varsa(100 bin TL) birisini bozdurmak diğerini de birikim olarak köşeye bırakmak durumundaysak hangisini köşede bırakmak daha mantıklı olur?




 
Annem maaşından ev kirasından kıldan yünden kalan paralarla çeyrek/yarım alıp sonra onları bilezik yapıyor ama misal eline toplu para geçse direkt bilezik alırdı gibime geliyor, annem öyle yapıyorsa bir bildiği vardır deyip bilezik daha mantıklı olur diyorum.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (20.07.23 18:30:46) 
Bir fark yok.

Şöyle ki.
Küçük ihtiyaç hasıl olduğunda çeyrek altını bozdurmak, kocaman bileziği bozdurmaktan mantıklı.
Kadın kişisinin bileziği takı olarak kullanma durumu var. Çeyrek altında o özellik yok.

Kuzen evlenirken çeyrek altını götürür takarsın bilezik ağır olur.

Onun dışında ve getiri olarak yatırım olarak bir farkı yok.

Not: Yatırım olarak bilezik alacaksanız özellikle İŞÇİLİKSİZ bilezik olmasına dikkat edin. Al sat esnasında işçilik parası zarar yazar.
  • Mirket  (20.07.23 18:32:54 ~ 18:35:46) 
gram altin en mantiklisi, sonra ceyrek.


  • cooperr  (20.07.23 18:37:39) 
yatirim getrisi acindan bir fark yok, bilezige tumletmenin bir avantaji yok, isin icine iscilik sokmayin olabildigince +1.


  • hot potato  (20.07.23 18:48:35) 
Bilezik alırken işçiliğe de para verirsin, ama satarken işçiliği para olarak satamazsın. O yüzden bilezik (ve de işçilikli tüm altınlar) zarar ettirir.


  • etna  (20.07.23 18:55:46) 
bilezik vb ürünler için alırken işçiliğin parasını alır, satarken işçiliği düşüp alırlar. o yüzden bilezik mantıklı değil. gram veya çeyrek


  • paintov  (21.07.23 00:20:14) 
ata lirası. zar olmuyor pek. bilezikte her ne kadar en basit modelini alsanız da işçilik oluyor. çeyrek-yarım-tam ata lirası öneririm.


  • gadlemler  (21.07.23 11:18:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.