[]

Para harcama

Maaşınızdan kaç TL keyfi harcama yapıyorsunuz? Kendime bir ayda 2 3 bin TL keyfi harcama zorunluluğu koydum. Yemek için harcıyorum hep. Fast food. Her gün marketten bir şey alıyorum. Kendimi ödüllendirmek için yapıyorum. Acaba kötü mü yapıyorum?




 
market ve fast food da keyfi sayılacaksa ohoo. tüm sosyal aktiviteler giyim aksesuar vs keyfi o zaman. e ne kaldı geriye. kira ve faturalar mı zorunlu sadece?


  • jelly bear  (20.07.23 17:52:08) 
maaşa oranına bakar.

aylık 100 bin kazanıyorsanız hobi için 10 15 de harcanır.

asgari kazanıyorsanız 2-3 yorar.
  • gurur  (20.07.23 17:52:58) 
keyfi harcama için fast food da bi ilginç geldi :) Bence de gelirinize oranla kıyaslamalısınız. ve ödüllendirdin tabi kendinizi, hayat böyle böyle yaşanıyor. Ben şuan 20 bin üstü kazansam 2-3 bin harcardım kafama göre. sıkıntı şu ki keyif aldığım şeyler pahalı.


  • gadlemler  (20.07.23 17:56:31) 
2-3000 yetiyor mu ya? Benim maaşın yarısı gidiyor valla. Daha geçen iş yerinden arkadaşla yemeğe çıktık idare eder bir yerde bile yemek 300-400 küsür tuttu kişi başı. Hadi bir de kahve ve tatlı ekle 500. Ee daha bunun sevgiliyle çıkması var, aile ile çıkması var, kıyafet alışverişi var, kitabı var, bakım alışverişi var, hobi alışverişi var. 3000 le kapatıyorsan iyi valla onu da çok görmek çalışan ve borcu harcı olmayan insan için yaşamamak demek zaten.


  • pembe mezarlık  (20.07.23 17:59:55) 
genel olarak "keyfi harcama" şeklinde bir gider kalemim yok. Ama 3 milyonluk ev yerine 20 milyonluk evde oturmak, 100 dolarlık takım elbise yerine 1000 dolarlık takım elbise giymek de keyfi harcama bi yerde. Bi yandan da alışkanlıkların ve bulunduğun sosyal yapı için de gerekli şeyler.

Sizin daha önce de gelirin harcanması üzerine bir duyurunuzu hatırlıyorum.

Şahsi görüşüm, paranın şu kadarı zorunlu giderlere, şu kadarı keyfi harcamaya, şu kadarı birikime gibi bir dağılım yapmanın çok doğru olmadığı yönünde. Bunun yerine katma değeri yüksek şeylere para harcamak önemli. Örneğin, arkadaşların da dediği gibi fast food'a 3000 lira para harcamak kötü bir alışkanlık.
  • sailor  (20.07.23 22:00:22 ~ 22:02:38) 
Ortalama aylik en az $2000'i keyfi seyler icin harciyorumdur. Konser, hokey maci, glamping, sarap tadimi, viski festivali, fine dining vs...

Cok zor durumda kalmadikca fast food yemiyorum.
  • thetruenorthstrongandfree  (21.07.23 04:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.