[]

Güneş enerjisi paneli maliyeti?

Muğla'da, terası olan yazlık eve elektrik ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisi sistemi kurdurmak istesek ortalama ne kadar masraf çıkar?

Birkaç video izledim ama yakın zamanda olana denk gelmedim.

1.75 kw olacak şekilde hesap ettiğimizde paneller, akü, inverter, işçilik dahil ne kadar olur? İzlediğim videoda adam yaklaşık 4000 dolar diyor 1.75 kw için.

Yakın zamanda yaptıran var mı? Yerli bir sürü şirket var ama malzemeler yurtdışından geliyordur tahminimce çok da ucuzlamamış olabilir.

 
en büyük maliyet paneller. onun da çeşitleri ve kalite sınıfları var. panelin ömrü sonsuz değil 8-10 sene sonra verimi düşüyor. çatıya kurulacak konstruksiyon da epey tutar. 2kw sistem için akü ve inverter en düşük maliyet kalemi.

hesabı iyi yapmak lazım 4000$ maliyet ile kurulan sistem ayda kaç dolar elektrik faturasından kar ettirecek. tüm evi sürekli karşılaması mümkün değil.
  • orpheus  (20.07.23 22:32:50 ~ 22:33:23) 
Elektrik ucuz dolar karşısında. Gereksiz risk


  • hunharca ben  (21.07.23 02:09:50) 
Evimin catisinda 24 tane solar panel var. 18 KW kapasiteli bir sistem. Mikro inverterli. Elektrigi depolamiyorum, sebekeye geri gonderiyorum. Elektrik sirketi de urettigim elektrik kadar bana kredi veriyor. Aylik $500 civari olan faturalarim $20'a dusuyor.

1.75kw sistem cok kucuk bir sistem. Kendin bile yapabilirsin. 5 - 6 tane solar paneli catiya monte edip, invertere baglayacaksin. Mikro inverter olmasi cok onemli. Diger turlu inverterler solar panellerin bazi kismi gogedeyken ya da kar altindayken efektif olarak calismiyor. Uretim 0'a dusuyor. Depolama kismini bilmiyorum. Yalniz piller pahali olabilir.

1.75 kw sistem icin Ihtiyacin olan malzemeler asagida.
5 x 340W mono solar panels
Growatt 3500W 48V All-In-One MPPT/inverter/charger
a pair 40ft #10 MC4 solar cable
Midnite 15A 300VDC breaker
Midnite breaker box
2 x 5ft #2/0 inverter cable with lugs
100A dc breaker
150A fuse with fuse holder

Bu malzemeler $3000 civarinda tutuyor. Buna 24v ya da 48v lityum pil eklesen fiyat iki katina cikar diye tahmin ediyorum. Led acid pil tercih edersen fiyat uygun olur.

Solar panellerin omru 25 yil olarak belirleniyor. her yil verimleri %1 kadar dusuyor.

Bence 1.75kw sistem cok kucuk. Birkac saat televizyon , 5-6 saatte birkac tane isik icin yeterli olur diye tahmin ediyorum. Tatmin edici bir performans beklememelisin.
  • thetruenorthstrongandfree  (21.07.23 03:15:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.