[]

Arsaya neler yapılır?

Bir arsa almak istiyorum. Yanından ufak bir dere geçiyor. Ağaçlar var vs. 1 dönüm civarında büyüklüğü.
İstanbul'dan 4 saat uzaklıkta. Hafta sonları bir-iki gece orada kalıp şehre geri dönebileceğim gibi.

Düşüncelerimde ne kadar hata, eksik var sizce?

Elbette imar izni, elektriği, suyu yok. İdare eder şekilde, orada hafta sonlarını geçirecek kadar bir şeyler yapabilirim gibi geliyor.

Öncelik tuvalet. Belki içine solüsyon vs. koyulan karavan ve teknelerdeki seyyar tuvalet. Veya bir sandalyeye klozet kapağı koyulmuş altına yere bir delik delerek kullanılabilen bir tuvalet.

Su için önce bir damacanayı çeşme olarak kullanabileceğim bir düzenek. Bir süre sonra 100 litrelik bir su deposu koymak ve ona hidroforla dereden su çekmek.

Elektrik için belki 10-20 bin TL'lik bir yatırımla ampul yakacak, kullanma suyu kadar hidrofor çalıştıracak, belki bir minik buzdolabını çalıştıracak bir sistem kurabileceğimi zannediyorum.

Kalmak, uyumak için önce büyükçe bir çadır, sonra zaman içerisinde belki ufak bir klübe yapabilirim. Dikkat çekmeyecek, şikayet edilip ceza almayacak şekilde bir şey uydurabileceğimi zannediyor ve umuyorum.

Tabi orası benim olduğu için oraya sandalye, mangal, şezlong, kamp yatağı vs. gibi malzemeleri de ufak ufak taşırım.

Aslında bu arsanın en büyük şansı da şu ki hemen komşusu olarak bir çift arkadaşımız var ve yılın 365 günü orada yaşıyorlar, yaşayacaklar. Kendilerine bir ahşap çadır gibi klübe gibi bir şey yapıyorlar.

Hangi konularda ne kadar yanılıyorum sizce?
Önerebileceğiniz başka pratik çözümler var mı?

 
Derenin suyu cok buyuk bir ihtimalle pistir. Elini bile yikamayamazsin. Sanitize etmen gerek. Aki bokunu kurtarmaz.

Kuyu vurabilirsin ama.
  • alperz  (20.07.23 12:58:26) 
Yani çoğu arsa “kulübesi olan” şeklinde geçiyor. Basit bir yapıya kimse bir şey demez bence. Tek katlı ufak ahşap bir yapı yapılabilir, çadır bence çok konforsuz olur.

Bence tatil gibi düşünülecekse şunlar temel olarak lazım. Mesela;
-arabanın arkasına sığacak büyüklükte en azından 50 litrelik su deposu, 1 adet jeneratör. Ama tabi karavan imkanı varsa çok daha iyi. Alır gidersiniz.

Daha konforlu bir hal ise bungalov ev, yağmur suyu toplayan su deposu, sıcak su değil de şehir elektriği üreten elektrik paneli. Gerçi ağaçların güneş ışığına mani olmaması lazım. Evin çatısı güneş görecek şekilde tıraşlanmalı
encrypted-tbn0.gstatic.com
  • Unde bach canim  (20.07.23 13:06:01 ~ 13:13:02) 
bunları yaparsın da önemli konu güvenlik. dağbaşı bir mekansa on gün sonra geldiğinde ortalık talan edilmiş para edecek her şey, pompa, güneş paneli, demirler dahil çalınmış olabilir.


  • orpheus  (20.07.23 14:40:21 ~ 14:45:14) 
Eski bir çekme karavan al. Eskileri ucuzdur.
Zaman içinde güneş panelleri akü ayarlayıp elektrik işini çözersin.
Dere kenarıysa bir boy boruluk tulumbayla su çıkarabileceğini düşünüyorum. Kaynatılıp soğutulup içilebilir olur.
Rüzgar enerjili havai su deposu bile yapılabilir.
Foseptik çukuru kazıp sabit bir tuvalet sistemi yapılabilir. Ama tulumba çakacaksan mesafe ve eğim hesabı yapılmalı.
  • Mirket  (20.07.23 14:46:48) 
böyle bir yerde çadırda kalmak tehlikelidir.


  • sizofren06  (20.07.23 15:22:53) 
orpheus +1

Gecen sene bizim bahceden topragin altindaki uzatma kablosunu 10 metre boyunca kazip calmislar. Kazma, kürek vs zaten ilk gidenlerdi onlari artik sakliyoruz. Bahcenin etrafi cit ve dip dibe agaclarla cevrili bu arada.
  • reactionic  (20.07.23 16:51:09) 
Astarı yüzünden pahalıya gelecektir büyük ihtimalle.

Su, elektrik vb her zaman bir problem, altyapı yoksa.

Yine merkezi bir yerleşim alanı değilse arazinin yıl içinde problemlerini bilmiyor olabilirsiniz. Coğrafyayı tanımıyorsanız kulübe yaptığınız yerin en ufak yağmurda kayması, toprağa saplanması, arabaların çamura saplanması gibi dertler çıkabilir.

Merkezden uzak olmak en ufak sorunda usta bulmayı zorlaştırır.

Bir de merkezden uzak yerlerde güvenlik bir sorun. Özellikle böyle arazilere yapılan tiny houseları bırakın girip soymayı, komple bir traktör, bir vinçle gelip alıp götürüyorlar bunla ilgili çok haber çıktı.
  • anten  (21.07.23 11:14:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.