[]

Araba Alımı sırasında ve banka-kuyumcu işleri hk.

Yarın bir araba bakacağım. Sorun çıkmazsa yüksek ihtimal alırım.

Paramın bir kısmı bankada vadeli hesapta, bir kısmı da fiziki altın olarak bankada kişisel kasada duruyor.

1. Bankaların genelde 200.000 TL para transfer limitleri var(artırın diyorsun, şubeye gitmeniz gerek vs diyor). Bu limite ne şekilde takılmayız, artırabiliriz?

2. Bankadaki kişisel kasamdan altını aldım diyelim. Ha deyip sıradan bir kuyumcuya gitsem 100.000 TL'nin üzerindeki altını bozar mı? Bu kadar parayı hazır bulunduruyorlar mı?

3. Kuyumcudan altını bozduk, bu fiziki parayı banka hesabına aktarmakta sorun yaşar mıyım? Banka limit vs demez diye düşünüyorum ama her şeye de hazırlıklı olmak gerek.

Özet: Şubeye giderek istediğim tutarda parayı başkasının hesabına aktarabilir miyim? Kuyumcu 100.000 TL üzeri eder altını şak diye bozar mı?

 
1. Garanti bankası görüntülü görüşmeyle artırıyor mesela. İlla geleceksin diyen bankaya mecbur gidip dilekçe vereceksin hemen o an artıyor. (sen yine önceki günlerde yap tabii)

2. bazı kuyumcular buna çok alışık, 100 bin falan küçük para onlar için. (yine gidip yarın geleceğim diye haber verilebilir)

3. kuyumcudan belge alırsan (şu kadar gr altın bozuldu vs) hiç sorun yaşamazsın, normalde de pek sormazlar ama bi ihtimal "paranın kaynağı ne" diyebilirler işte. Yabancı (ortaklı) bankaların sorun yapma olasılığı daha yüksek ama 100 bin sorgulama limitinin neresinde kalıyor bilmiyorum.
  • nhk ni youkosu  (19.07.23 20:11:52 ~ 20:35:00) 
100bini kuyumcu cok rahat bozar, burdaki asil sorun kactan bozacagi. Son ana birakmadan bi kac kuyumcudan fiyat al bence. Zarar edebilirsin.

100bini bankaya yatirmada sorun yok, 4bin dolar ediyor zaten kimse sormaz.

Transfer limitini de simdiden arayip sor, online bankaciliktan da yukseltilebiliyor.
  • brkylmz  (19.07.23 20:37:38) 
1- Enparada transfer limiti yok. 200 bin olayı da bankadan bankaya değişiyor. Her banka 200 bin değil yani. Ben genelde bu tarz işlerde enpara kullanıyorum çünkü şube derdi yok. Enpara kullanıyorsan müşteri hizmetlerini arayıp teyit edebilirsin.

2- Cirosu yüksek kuyumcu tercih edersen bu konuda sıkıntı yaşamazsın. Köşe kenardaki kuyumcular param yok diyip bozmayabiliyor. Her şehirde marka olmuş kuyumcular vardır. Onları tercih et. Hatta altınınla gitmeden önce git konuş veya ara. şu kadar altın bozacam ne kadara bozarsınız vs diye. İstanbuldaysan direk kapalıçarşıya git.

3- Bazı kuyumcular para transferi de yapıyor. En güzeli bu aslında. Bunu da sorabilirsin kuyumcuna.
  • nuevo  (19.07.23 20:46:20) 
3-kuyumcular şak diye bozar


  • gadlemler  (19.07.23 23:10:14) 
1-600 bine kadar uygulamadan yaptırdı iş ve vakıf. üstünü şubeden yapabilirsin.

2-bozarlar

3-kendi hesabına yatırmada bir sıkıntı olmaz.

yalnız bu havale limitine kendi hesapların arasındaki transferler de dahil. ben aynı banka içindeki hesaplarım arası transfer yapınca limitim düşmüştü ve zorda kalmıştım.
  • paintov  (20.07.23 00:21:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.