[]

ev almak

selam duyuru,

yurtdisinda ortalama duz beyaz yaka maasiyla calisan ve babasi zengin olmayan bir birey olarak yasin ilerlemesiyle ve gelecek kaygisiyla ev alma kaygisina dustum. diyelim turkiye'den ev almak istesem yurtdisinda suresiz kontratla calisinca turkiye'deki bankalar mortgage verebiliyor mu tc vatandaslarina? bulundugum ulkede su anki maasimla alabilecegim mortgage maalesef pek ic acici degil.


 
Abi bulunduğun ülkede alacağın mortgage kötüyse Türkiye'de emin ol daha iyi olamaz.

Su an Türkiye'de 2 milyon lirayı 6-7 ilyon lira olarak ödüyorsun. Aylık da 50 bin olur kısacası 1666 euro. 2 milyon liradan ucuza da ev nerede kaldı bilmiyorum, bizim dandik mahalleler bile bu paralar.

Zaten 1600 euro verecek paran varsa Avrupa'da da verirsin bence.
  • logisticsmanager  (19.07.23 17:40:34) 
ben de koşulları bilmemekle birlikte avrupadan ev almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. türkiyeye dönmek icap ederse de oradaki evi satıp, burada bir ev alırsın.


  • teritori  (19.07.23 17:46:23) 
Kesinlikle okuman gereken başlık;

eksisozluk1923.com
  • Avoiding The Puddle  (19.07.23 18:50:23) 
hangi ulkedesin bilmiyorum ama digerlerinin dedigi gibi tr daha ucuz degil. ozellikle kredi olarak hic mantikli degil. turkiyede evin degerinin %20sini pesin odemen gerekiyor. yurtdisinda cogu yerde mortgage icin onodeme istenmiyor evin degerinin tamamini hatta ustune renovasyon masraflarini kredi olarak cekebiliyorsun. ulkeye gore kredi odemelerinin bir kismini yil sonu vergi iadesi olarak almak da mumkun.


  • crucio  (20.07.23 10:33:25) 
turkiye'den ev almak 2-3 sene oncesine kadar mantikliydi. simdi degil. @avoiding the puddle'in dedigi gibi. bagcilar'dan alacagina, atina'dan, marsilya'dan, frankfurt'tan, vancouver'dan ev al daha iyi.


  • baldur2  (20.07.23 12:19:06) 
Türk bankalarının yabancı ülkelerde şubeleri var. Oralarda yurtdışında yaşayanlar için mortgage sunan bankalardan birine başvurabilirsiniz.

Yapı kredi yurtdışında yaşayanlara mortgage diye bir paket sunuyor mesela bildiğim. Ziraat falan da yapıyordur.

Ama türkiye daha ucuz değil artık ev almak için. bir de evi yurtdışından gelip alacağınız için size muhtemelen fazla fiyat çekmeye çalışır herkes.
  • anten  (20.07.23 12:28:41) 
Ben de sizin gibi yurtsidinda yasayan beyaz yakaliyim. Bulundugum ulkede ev aldim, Turkiye'de neden ev almak istiyorsunuz bilmiyorum ama geri donmeyi dusunmuyorsaniz pek mantikli degil gibi.

Bir de, yurtdisinda aldiginiz mortgage ile Turkiye'den ev almaniz pek olasi degil bildigim. Cunku mortgage odeyememe durumunda banka sizin Turkiye'deki evinize el koyamaz (belki koyabilir ama cok daha zor olacagi icin mortgage vermeye yanasmaz). Yurtdisinda yasayanlar icin Turk bankalarinin verdigi Gurbetci Kredisi denen bir kredi var, bunu Google'da arastirin derim eger Turkiye'de ev almaya kararlysaniz.
  • sertac akin  (20.07.23 12:42:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.