[]

kedi mamasına dadanan karıncalar

9 senedir aynı evdeyim. hiç karınca ya da böcek şikayetim yoktu. 3 sene önce kedim geldikten sonra da sıkıntı yoktu taa ki 5-6 ay öncesine kadar. mama kabı yerde, yere düşen tanelere dadanıyor karıncalar. hanımefendi de maşallah hem bol bol yere düşürüyor hem de düşürdüklerini asla yemiyor. bu yerdeki tanelerin etrafını sarıyor hemen. bu konudan muzdarip olup da çözenler akıl verebilir mi?




 
Yani ben olsam karınca yuvasını bulup ki çok kolay olur, kedi mamasını oraya bırakırım her gün. Zaten kısa süre sonra kaybolacaklar yine ortalıktan. Sevimli hayvanlar bence. Karınca tozu ile öldürmek insani olmaz pek.


  • hasmetizm  (19.07.23 10:43:08) 
Tebeşir ile çizerseniz ya da tarçın tozu hattı oluşturursanız, üzerinden geçmezlermiş.


  • Mirket  (19.07.23 11:17:46) 
Etrafınada su eklemek için oluk olan mama kaplarından kullanıyorum. Düşenler de o oluğa dişüyor karınca böcek vs de su olduğu için kaba tırmanmıyor.


  • from where i ride  (19.07.23 11:40:21) 
karıncaları bence de öldürmeyin.
ya yere düşenleri ellemeyin, onlar zaten alacaklarını alıp kayboluyorlardır ya da hasmetizm'in dediği gibi yuvalarına ya da oralara bir yere direkt 1-2 tane mama koyun derim.
eğer biraz açgözlülerse ve yere düşenler bittikten sonra mama kabına da giriyorlarsa, etrafı su dolu mama kapları işe yarıyor.

ya da mama kabını büfe, masa vb. tarzı yüksekte olan ve kedinin çıkmasında sakınca görmediğiniz bir yere de koyabilirsiniz.
zaten sonbahara doğru ortadan kaybolurlar.
  • blatta hiberna  (19.07.23 11:48:04) 
Karıncalar çözülmüyor. Mama kabını biz daha geniş ve alçak ikinci bir kaba koyarak çözüm bulduk. Büyük kaba su koyuyoruz gelmiyor karınca.


  • jazzabel  (19.07.23 13:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.