[]

monster huma notebook

Merhaba arkadaşlar,

Monster huma laptop aldım. i7 12. nesil, 32 gb, 1tb ssd. canavar gibi makina. hem gayet sessiz, hem de internette yazılan yorumların aksine ısınma makul seviyelerde. linki aşağıdaki gibi.

www.monsternotebook.com.tr

Makina canavar gibi çok memnunum, fakat alalı henüz 10 gün olmasına rağmen bu sürede 2 defa makina kitlendi. Normal çalışırken birden ekran komple karardı ve power tuşunu basılı tutarak resetlemek dışında çözüm yok. Can sıkıcı bir durum, daha yepyeni cihaz neden bunu yapar? 15 gün içinde geri iade şansım var, acaba geri iade etsem mi diye düşünüyorum.

LCD ekranlar için ölü piksel testi falan var ama cihazın geri kalan bileşenlerinde sıkıntı olup olmadığını nasıl anlarım? Misal tüm cihazı tarayıp abi ramler sağlam ama ssd sıkıntılıymış diyecek bir program var mı?

 
Donanım hakkında bilgi veren programlar sadece anlık olan biteni ve sistem konfigürasyon özelliklerini gösterir. İleride herhangi bir parçada sorun olacağını belirtmezler.

Cihaz kitlendiği anda ne yaptığınıza dikkat edin. O an şalışannbir uygulama veya güncelleştirme de böyle şeylere neden olabilir
  • diyecevaplandı  (18.07.23 19:36:15) 
Kendin kurcalama, monster merkezine git veya gönder. Hatta iade et bence.


  • drmuhendis  (18.07.23 20:19:47) 
İade edebiliyorsan direkt et hocam hiç uğraşma servise versen şimdi donanımsal kaynaklı çıksa anakart falan değiştirseler ne gerek var yani on günlük makina


  • niyazi mısri  (18.07.23 22:11:27) 
İade et ve ty.gl bu ürünü al derim. Sadece ram olarak geride, ssd zaten boş slota ilave edebilirsin. İşlemci hızı olarak %50 daha iyi matebook. 12.nesil de olsa U işlemci, benchmark puanı düşük. Ayrıca kasa kalitesini eline aldığında fark edeceksin


  • mephistoo  (18.07.23 23:17:01) 
@mephistoo

bu linkteki 16 inç, ben daha taşınabilir bir şey arıyorum, 13-14 inç civarı. o boyutlarda da uygun fiyatlı ve yüksek özellikli monster bulabildim, başka markalarda benzer özellikte min 30 bin tl den başlıyor. bunu iade etsem bile yerine gene aynısını tekrar satın alırım.
bu 2 seferlik kitlenme olmasaydı çok memnunum aslında, ama işte insan işkilleniyor. ayrıca daha önce lenovo ve dell in business seri 13 inç makinalarını kullanmıştım iş dolayısıyla, emin ol kullanım ve kalite olarak monster kasası klavyesi onlardan hiç farkı yok.
  • zikardo  (19.07.23 06:43:47) 
iade et, monster çok bozdu, 3. bilgisayarımı aldım kendilerinden ve teknik servisi leş uğraşılmaz, iade edip tekrar al +1

neden leş olduğunuda söyleyeyim, bataryası çok geç dolduruyordu 2 kere yolladım sorun yok dediler, tanıdık tamirci kabloda sıkıntı olduğunu söyledi ve gerçekten değiştirince düzeldi.
  • eja  (19.07.23 09:51:06 ~ 09:52:10) 
Anladım hocam, tabi daha önceden kullandıysanız en iyi siz bilirsiniz. Benim önerdiğim 16 inch olmasına rağmen ekran/kasa oranı o kadar yüksek ki neredeyse 14 inch monsterın boyutlara benzer, 1-2 cm fark var, ağırlık olarak da 400 gr fark var. Yine de büyük gelirse matebook 14 var, 1240p işlemcili, yine işlemcisi daha hızlı. Yerli marka almak ve kullanmak ben de isterim ama zaten tüm parçalar yurtdışından geliyorken aynı paraya hatta daha pahalıya tercih etmem.


  • mephistoo  (19.07.23 10:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.