[]

Nicolas Anelka transferi?

Bu çok enteresan bir transfer değil mi? Yani kariyerine bakıyorum:

1997-1999 Arsenal 65
1999-2000 Real Madrid
2000-2002 Paris Saint-Germain
2001-2002 → Liverpool (kiralık)
2002-2005 Manchester City
2005-2006 Fenerbahçe

Bu adam bu kariyerde, yaşı daha 26'yken neden Fenerbahçe'ye geldi, yani o dönem istese her yerde oynardı sonra Chelsea'ye falan gidip gol kralı oldu adam, bu tıpkı Mbappe'nin ya da Neymar'ın Fenerbahçe'ye gelmesi gibi bir şey benim için, nasıl oldu böyle bir şey, gerçekten parayla olabilecek bir şey mi bu?

 
city o dönem şu anki city'den çok daha farklı konumdaydı, kendisi fenerbahçeye şampiyonlar ligi için geldiğini söylemişti.


  • oldz  (17.07.23 16:32:07) 
anelka şirket gibi çalışıyordu sanırım, hem oynuyor hem de parasına bakıyordu. 10'dan fazla büyük paralı transfer yaptı mesela, toplam 150m$ civarı transfer ücreti çevirdi. buradan komisyon, imza parası vs rahat 30m$ indirmiştir net olarak. her gittiği yerde de öncekinden çok maaş için gitmiştir. böyle böyle büyük servet yapmıştır.

o zamanlar futbolda şimdiki kadar deli paralar yoktu, mesela bekım dünyanın en çok maaş alanı + yıllık sponsorluk vs ile 30 kazanıyordu. yıllık maaş + reklam + sponsor ile 10 kazanan en çok kazananlara giriyordu arsiv.ntv.com.tr fener ise aşağı yukarı 6-7 maaş verdi. bizden sonra yine avrupaya gitti dolandı falan. en son çine yıllık 25m$ maaş için gitti.

parasını kumarda bitirmediyse, çar çur etmediyse 2000-2010 arası oynayanlar arasında en az 100m$ kazanarak en çok kazanan bir kaç kişiden biri olmuştur. kısacası parayı seven bir arkadaştı, zaten serhat akın bile anlatmıştı anelka bize miami'deki villasını satmak istedi falan diye youtube'da vardı.
  • avatar is back  (17.07.23 16:38:46) 
Ayrıca şu anda dolar kurunun 1 tl olduğunu düşünsene. Ne futbolcular gelirdi.


  • etna  (17.07.23 17:24:33) 
2005 yılında fenerbahçe, manchester city'den 50 kat falan daha büyük bir kulüptü. 3 büyüklerden herhangi bir kulüp de öyle.


  • tchuck  (17.07.23 17:32:44) 
40 kat büyük demezdim de o dönemin city si 3 büyüklerle eşdeğer bir takımdı.


  • allah yazdiysa bozsun  (17.07.23 18:56:21) 
o zamanki city ortalama bir premier lig takımı olduğundan (hem de premier lig bugünkü gibi üstün değildi diğer liglerden) esas oraya giderek düşüşü başlamış. yani büyük takımlarda tam tutunamamış bir alt seviyeye geçmiş bir topçuyu alıyosun şimdiki anelka imajı gibi düşünmemek lazım. gene de enteresan tabi daha o yaşta başka bir takım deneyebilirdi ama o yıllarda bizim ligimiz şimdikinden daha iyi imajı olan bir lig tabi. yani şimdi porto'ya benfica'ya gitmesine yakın bir şey o zaman fener'e galatasaray'a gelmesi. sonra tekrar yükselişe geçiyor kariyeri dediğin gibi.


  • semaforo de medianoche  (17.07.23 20:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.