[]

Bali'ye seyahat

Bir süredir sosyal medyada çoğu arkadaşımı Bali'de görüyorum.

Gezmeye giden mi dersin, balayına giden mi dersin.

Çok mu uygun diye baktım, 2 kişi için gidiş geliş uçak bileti 75bin tl.

Bunun konaklaması yemesi içmesi 100bin rahat gider.

100 bin artık yurt dışı tatili için harcanabilecek bir para mı? Bana çok anormal geliyor. Bu insanlar ne kazanıyor da böyle harcıyorlar anlamıyorum.

Bizim hane geliri 70k falan ama para eriyor zaten borçlara giderlere falan.

Yurt dışı tatili hesap kitap yapınca yalan oluyor.

Turlara baktım onlar da yüksek. Önceden falan mı alınıyor nasıl oluyor yurt dışı tatili için bir kaç tüyo verir misiniz?

 
Şimdi merakımdan baktım, Belek'te lüks bir otelde 6 gece tatil 80-90-100 bin lirayı geçiyor.
Denpasar'da 6-7 bin liraya eli yüzü düzgün bir airbnb bulabiliyorsunuz. THY'den daha az konforlu firmalarla aktarmalı uçarsanız iki kişi 60-65 bin liraya uçarsınız.

Toplamda Belek'ten daha ucuz, daha güzel, daha farklı bir deneyim oluyor, daha güzel yemekleri daha ucuza yiyorsunuz. Tatile o kadar bütçe ayırabiliyorsa (ki birçok insan sanırım sırf bunun için kredi çekiyor) aynı paraya Türkiye'de herhangi bir resort yerine Bali'ye gitmek mümkün. Ucuz bilet kovalayıp alabiliyorsanız daha da iyi.

Bali (ve benzer Pasifik adaları) için uçak bileti pahalı ama oraya gittikten sonra her şey daha ucuz. Biz geçen kış Filipinlere gittik (bizim avantajımız eşimin biletini işverenin karşılamasıydı) ve on günlük konaklama/yeme içme için harcadığımız parayla Antalya'da üç gün bile tatil yapamazdık.
  • kobuzchu kiz  (17.07.23 11:33:17) 
çok ucuz işinden izin alıp 1 ay giden arkadaşım var, uçak parasını çok yüksek olduüu için uzun süreli konaklamak uygun oluyor, şu an orta dereceli bir herşey dahil 50k 2 kişi için 1 hafta


  • eja  (17.07.23 11:41:11) 
şimdi baktım eylül-ekimde gidiş dönüş 29k. oralar ucuz çok harcanmıyor. totalde 45-50k'ya tatil yapar dönersin 5-6 gün için.

onun haricinde tüm türkiye sosyal medyada birbirinden göre göre tatil yapıyor, aynı günlerde alakasız iki arkadaşım fethiyede tatilden foto atmıştı buluşturmuştum falan. tr'de 3-5 lokasyon var, avrupa'da 3-5 yer, herkes oralara gidiyor. şimdi de bali popüler ben de çok görüyorum.

çok uzak yerlere kısa süreliğine gidilmez ama bence. yakın mesafe-az gün daha mantıklı. pegasusun her ay çok ucuza yurtdışı kampanyaları var onları yakalarsan beleşe takılabilirsin. geçen martta arkadaşım kasımda aldığı biletle manchester'a geldi gidiş dönüş 1400'e almış. yanımda kaldığı için otel falan da ödemedi. bolca gezdik, hem dışarda hem evde yedik çocuk 6-7k harcayıp döndü (250-300£):D
  • avatar is back  (17.07.23 11:57:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.