[]

20.000 TLcik

Şu an elimde 20.000 kadar para var (30.000 de olabilir). Acil ödeme yapacağım bir şey yok ama kredi kartı borcum var.
Bu 20.000 lira kısa vadede en mantıklı nasıl değerlendirilir?
Altın ya da dolar alayım mı mesela?
Yalnız burdaki sıkıntı atıyorum 1-2 ay sonra bu parayı kullanmam gerekebilir (gerekmeyebilir de). Kullanmam gereken o gün gelene kadar para boş durmasın dersek, ne yapmak mantıklı olur?
Ya da hiç uğraşmayıp kredi kartı borcuna yatırayım, en azından sonraki dönem ekstreleri düşük mü gelsin? (ki sanırım yapılacak en saçma şey bu olur).

Ek: Eğer altın ya da dolar alınacaksa, fiziki olarak almakla mobil bankacılık üzerinden almak arasında fark olur mu?

 
20 bin dediğin memurun bir aylık maaşı. Yatırım yapılacak miktar değil. Döviz alsan altın alsan mobil bankacılıktan alsan ne olacak? 40 bin lira mı olacak? Ya 20 bin 500 ölü ya 19 500
Öde borcunu gitsin.

  • etna  (17.07.23 06:38:50) 
Ya borcunu öde ya da borsa


  • deer hunter  (17.07.23 08:33:47) 
Amacım 20bini birkaç ayda 40bin yapmak değil tabi ki. Hesaptaki harcamaya hazır duracağına ufak bir meblağ da olsa bir yere bağlayayım, böylece hem harcamayayım hem de 300-500 ustune koyarsa da ne ala dıyorum.


  • gallienus  (17.07.23 11:50:12) 
Süre kısa ancak altın veya euro alınabilir.

Dolar sıkıntılı biraz, çünkü baskılanıyor ve ufak ufak çıkarılıyor.

Fiziki almakta fayda var, ileride piyasa ile resmi kur arasında makas oluşabilir. Ancak 2 ay sonra bozduracaksanız, uğraşılmaz. Bankadan da alabilirsiniz.

NOT: Tabii ki, yatırım tavsiyesi değildir! Sesli düşündüm sadece, para kaybederseniz, sövmeyin :)


.
  • kartallar yuksek ucar  (17.07.23 12:14:41 ~ 12:15:01) 
kısa vadede kar getirecek borsa var, tabi kayıp da olabilir.
ben senin yerinde olsam fiziki olarak altın alırdım (banka alsatta çok komisyon alıyor)

  • ravenudon  (17.07.23 12:54:23) 
Bende birazcık daha vardı, cuma günü dolar aldım.


  • cccbehzatccc  (17.07.23 13:12:44) 
borç vadesine kadar fon al bence
sigara parası çıkar

  • çınarım  (17.07.23 14:23:19) 
Gideceği yer belli olan parayı riskli yatırımlarda kullanmamalısınız. Yatırım için ayırdığınız parayı riskli yatırımda kullanmalısınız. Bu ciddi bir şey, insanlar böyle borç batağına giriyor, çok zor değil bu duruma girmek.

Borsa çok riskli bir yatırım, evet hisseler yükseliyor ama şimdi böyle bu. Yatırım yaptığınız hisse düşerse hali hazırda ödeyebildiğiniz borcu ödeyememeye değecek mi 2 ayda kazanacağınız? Dolar ve altın için de aynı şeyler geçerli.

Gideceği yer belli olan parayı ancak vadelide tutmak mantıklı. Şu sıralar bankalar %30larda hoşgeldin faizi veriyor. Vakıfbank %37 veriyor eğer hala öyleyse. 2 ayda 1.216 lira getiri demek, hiç olmamasından daha iyi üstüne borcunuzu da ödeyebilmeniz garanti.
  • akhenaten  (17.07.23 16:04:08 ~ 16:05:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.