[]

Ödenmeyen Maaş ve Noter İşleri

Merhaba,
Birkaç gün önce de çok benzer bir soru vardı ama basiretim bağlandı, bulamadım bir türlü.

Ben çalıştığım yerden iki aylık deneme süresi dolmadan ayrıldım. Son tam maaşımı aldım, bunun üzerinden 7 gün sonra ayrılmış oldum. Yani 7 günlük ücretin de ödenmesi gerekiyor. Maaş gününün üzerinden bir hafta geçti, ama bir hareket yok. Şimdi bu durumda notere gidip ihtar çektirebilir miyim?

Yapabilirsem eğer;

-"...aa.6.2023 tarihinden bb.6.2023 tarihine kadar olan ödenmeyen maaş ücretleri ve diğer işçilik hak ve alacaklarının tarafıma ödenmesi, aksi takdirde tahsili için yasal yollara başvurulacağını tarafınıza ihtar ederiz" yeterli/uygun mudur?
-Bana en yakın notere gitsem olur mu?
-Üç kopya gerekiyormuş (ben, noter, şirket), ben üç kopya yazdırıp notere gitsem olur mu?
-Başka hususlar, dikkat edilecek noktalar, ayrıntılar var mı?
Teşekkürler.

 
üç sorunuza da cevap evet


  • lamentoftheperishingroses  (16.07.23 16:57:11) 
hocam notere para vermek yerine hemen arabulucuya başvursan 0 maliyetle alacağına kavuşman daha uygun olur


  • lavinia  (16.07.23 18:35:58) 
Hocam bana kalırsa hiç ihtar çekme şu durumda , arabulucuk da şuan için bence senin ihtiyacın değil , kaldı ki arabulucu da ücret isteyecek senden.

Sadece şöyle düşün işyerinin bir maaş günü var ve tüm maaşlar o gün ödeniyor , 1500 kişinin çalıştığı bir fabrika da hergün 6 7 tane çıkış olur ama aynı gün hemen hesabı kapatmaz kimse.

Ama Maaş günün gelir sana herhangi bir ödeme yapmazlarsa o zaman o çalıştığın gün için itirazlarını ve ihtarını çekmen daha mantıklı bana göre , takdir senin
  • sarkgarb  (17.07.23 00:58:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.