[]

evde hazırlamalık soğuk içecek tarifleri

soğuk kahve, churchill falan hazırlıyorum bazen kendim bunalınca da bu konudaki repertuarımı genişletmek güzel olurdu. önerileriniz varsa bekliyorum.

not: her türlü içeceğe açığım. şekerli şekersiz olu bulu farketmez soğuk olsun yeter.

edit: bir farklı öneri de benden gelsin geçen sene içiyodum da unutmuşum bu sene yeni aklıma geldi. pancar kvas. pek zor değil turşu kurar gibi ayarlayıp bir süre fermentasyona bırakıyorsunuz sonra dolaba atıp bunaldıkça için. biraz şalgamı andırıyor ama aroması o kadar keskin değil.

 
reyhan şerbeti

reyhan mor yapraklı nane fesleğen gibi bir bitki, taze reyhan demet olarak pazarda yeşillikler marul vs satan tezgahlarda bulunuyor demeti 10 lira civarı 1.5 litre civarı suya denk geliyor

ayrıca 4-5 yaprak reyhanı kenara ayır, yaptığın en basit salatanın içine doğra seveceksin

şeftalili buzlu çay, tarifi youtubeda var
  • freebird5406_2  (16.07.23 13:50:51 ~ 13:59:11) 
karadut özünü alıyorsun, yapacağın şey sadece su eklemek. on numara götürüyor.


  • gule gule  (16.07.23 14:14:48 ~ 14:15:17) 
Shewps in (yazamam bunun doğrusunu bakmadan) bitter limon u var ya, yeşil. 3 birim O +bol buz + 1 birim dandik viski.


  • kisa  (16.07.23 14:22:22) 
Yeşil elma, limon dilimleri, taze nane, demlenmiş siyah veya yeşil çay, şeker yok. 1 aydır her gün içiyorum inanılmaz serinletiyor.


  • personaa  (16.07.23 14:57:08) 
Ben dün evdeki malzemelerden uydurarak bir şey yaptım çok güzel oldu.
Önce bir tane limonata hazırladım şekersiz. Youtube’da bir sürü tarifi var, beğendiğinizi seçebilirsiniz. Ama konsantre haliyle bırakın, sulandırmayın.
Sonra bergamotlu yeşilçay demledim. Dolaba koydum soğusun diye.
En son da salataya koymak için rendelediğim salatalıklar vardı. Onların suyunu sıktım.

Şimdi bu üçünü bir sürahi veya şişede karıştırın. Limonata konsantresi, 1 fincan yeşilçay ve salatalık suyu. Bu dolapta hazır dursun. Soğuk bir şey içmek istediğiniz zaman maden suyu ile karıştırıp için. Ben 1’e 1 şeklinde karıştırdım ama siz isterseniz maden suyunu daha az koyabilirsiniz.
Bir de bunu şöyle buzla içmek daha güzel:
images.app.goo.gl
  • irene  (16.07.23 14:59:31) 
Vişne soda - vişne suyuyla soda karışımı ve buz

Ayran soda - Aynı şekilde ve değişik bir tat

Kombuçha çayı - Mantarını şuradan alıp kolayca yapabilirsiniz. Beğeneceğinize garanti veririm. Yapması çok kolay ama fermentesi biraz zaman alıyor.

www.trendyol.com
  • Mirket  (16.07.23 15:04:38) 
Bu aralar Dimes cool lime'a çok fena sardım. Harika bir şey, bolca buz ve sodayla da çok iyi sonuç veriyor. Tavsiye ederim


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (17.07.23 02:05:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.