[]

Demo iPhone'lardaki önden yüklü fotoğraflar neden daha kaliteli?

Selamlar.
Nasıl tarif edeceğimi biliyorum ama teknolojik marketlerde iPhone incelerken dikkatimi çeken bir şeyler vardı. Hani önden yüklü fotoğraflar var ya, onların çekim değerlerine bakıyordum. Hangi iPhone ile çekildiğinden kaç MP kullanıldığı gibi bilgiler vs yazıyordu. Düşük MP ile bile, 11-12-13-14 ve ek olarak hepsinin Pro'ları ile çekilmişleri arasında netlik açısından o kadar net bir fark yoktu ve hepsi de birbirinden kaliteli idi.

Anlamadığım şey şu, bu fotoğraflarda oynama mı yapılmış yoksa gerçekten kaliteli mi o kadar? Eğer ikincisi ise 12 MP ile 24 MP arasında nasıl fark olmaz? Dış çekimde veya ön kamerayla bile çok kaliteli duruyordu her biri. Ama reel kullanımda 14 Pro bile o kadar güzel çekmiyor. Neden olabilir by?

 
hocam apple gibi bir firma o tanıtım fotoğraflarını şansa bırakır mı, bas çek fotoğraflar değil onlar, sonrasında müdahale edilmiş fotoğraflar

ilk dslr kamera alanlar da bunun hayal kırıklığını yaşar fotoğraf çekip bunları bilgisayarda görünce

hem biraz temel fotoğrafçılıktan anlamak hem de fotoğraf işleme programlarını kurcalayıp öğrenmek gerek

m.dpreview.com

shot on iphone dedikleri şöyle bir şey
1.img-dpreview.com
  • freebird5406_2  (15.07.23 21:11:07 ~ 21:42:02) 
Aklima geldi duyurunuzu okuyunca, canon dslr'in cok iyi video cektigini lanse ettigi reklam filminin bir yerinde araba camindan cekim ekibi giriyor kadraja. Hayvan gibi sinema kamerasiyla cekim yapiyorlar. Sonra ozur falan dilemislerdi diye hatirliyorum.

O fotograflar muhtemelen profesyonel ortamlarda, mukemmel bi isiklandirmayla ve produksiyonla cekilip editleniyordur.
  • brkylmz  (15.07.23 21:32:31) 
Şu videoya bakın s23 ultrada adam birkaç ayar yapıp tripodla gece fotoğrafı çekiyor. Uzun pozlama yaptığı için de elle çekmeyin diyor. Normal kullanıcı telefonu eline alıp otomatik modta 2 sn'de resim çekiyor ama profesyoneller öyle yapmıyor. Yani telefonlarda neredeyse profesyonel kameralar var ama çeken kişi amatör olduğu için ortaya cacık resimler çıkabiliyor.

www.youtube.com
  • opethian  (15.07.23 23:30:57) 
Marketten aldığımız ambalajlı kekin üstündeki parlak marmelatlı görsel ile içindekinin görüntüsünün birbirini tamamen tutmaması olarak bakmak lazım bu olaya. Kekin tadına baktıktan sonra bu husus göz ardı edilebiliyor.

Bu türden unutulmayanlar kategorisinde olan meşhur müzik seti:
eksiseyler.com

Siyaset,sanat,yazar dünyasında olan kimileri de bizim tanıdığımız gibi değiller.


iphonedan nereye geldik diyeceksiniz ama tanıtım ile kullanım ve üründen alınan fayda farklı şeylerdir.

Bilmek için araştırmak gerekiyor.
  • diyecevaplandı  (15.07.23 23:34:04) 
Fotoğrafta ışık her şey. İdeal ışıklandırma ile profesyonel stüdyo ortamında çekiyorlardır onları iphonela çekseler bile. Bu da inanılmaz fark ettirir. Ayrıca Mp'nin fotoğraf kalitesine çok etkisi olmayabiliyor. Bazı dslr foto makineleri 12 mp ama çoğu telefondan iyi çekiyor lensler ve sensör nedeniyle.


  • playing star again  (16.07.23 00:06:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.