[]

klima mod, swing üfleme modu mu olmalı?

Alk 1840 var bende. çok iyi değil aama 18bin btu sözde işte. koridor ve diğer odaya kadar gitsin diye aldım. Kışın ıstıyor oraları da.

altus klimada nem alma modu var. bunu yapınca sıcaklık ayarı yapılamıyor, fan hızı ayarlanıyor ama netmi alması önemli diyorlar. sürekli bu modda mı bıraksam. oda 28 gözüküyor ama serin aslında. salonda açtım klimayı. içerlere de gidiyor koridor vs. ama içerlerinin nemini alamaz sanki. sonuçta o odadaki nemi üfleyip geri gelemiyor buraya diye düşünüyorum?

nem alma modunda 28 civarı ama nem olmadığı için sıcaklık hissetmedim belki. kendi termometremle bakıyorum küçük var ya ucunda demir olan.

yine de arada soğutmaya veriyorum soğusun diye. evde kedi ve köpek var. onlar için daha çok. yer antalya.



siz hangi fan hızında açıyorsunuz. enerji tasarruf modu veya hızlı soğutma yapıyor musunuz


üfleyen plasitkleri hangi konuma veriyorsunuz. en aşağ ımı

camları açuıyor musunuz arada. ne bileyim sabah erken klima kapatıp

evdeki havayı çünkü dışarı atmak gerekiyor sanırım bazen

fatura kaç geliyor bir de. geçen ay arada açtm 190 lira geldi.

 
Bana normalde nem alma modu yetiyor.
Klima soğuturken de nem alır.
Gece uyurken açık tutacaksan nem alma modu hiç rahatsız etmez vs.
Kısaca, genelde nem almada hafif rüzgarda çalıştırıyorum. Swingi sevmiyorum, ihtiyaç duymuyorum.
  • kisa  (15.07.23 16:23:47) 
Ben yıllardır sadece nem alma modunu kullanıyorum. Soğutmaya geçince en yavaş fan hızında bile bir süre sonra çok soğuk oluyor çünkü. Ortamdaki nem azalınca sıcaklık da biraz düşüyor, bence daha konforlu. Fan hızı da soğutmaya göre düşük olduğundan çok daha sessiz çalışıyor, enerji tüketimi de gözle görülür şekilde daha düşük.

Yaz aylarında 7/24 bu ayarda ve en düşük fan hızında çalıştırıyorum. Örneğin şu an dışarısı gölgede 38, ev 26 derece (gece gündüz sabit).
  • orient blue  (15.07.23 16:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.