[]

Breaking Bad sorusu - mike ehrmantraut

Mike Ehrmantraut, üçüncü sezon onüçüncü bölümde hayat felsefesini anlatıyordu. Karısını döven herifi vurmadım, 2 hafta sonra karısını öldürdü diye anlattığı bir hikayede "I chose a half measure when I should have gone all the way. I'll never make that mistake again. No more half measures, Walter" diye bitiyordu.

Buradaki Half Measures'den kast edilen, sonuna kadar gitmem gerekiyordu ve hayat felsefesi tam olarak nedir?


 
yarım önlem gibi bir şey. yani yeterince güçlü ve önleyici değil. böyle bi hatayı asla yapmam diyor. yapacaksam tam yaparım diyor


  • jelly bear  (14.07.23 23:49:42) 
soru : Karısını döven herifi vurmadım, 2 hafta sonra karısını öldürdü diye anlattığı bir hikayede "I chose a half measure when I should have gone all the way. I'll never make that mistake again. No more half measures, Walter" diye bitiyordu.

Buradaki Half Measures'den kast edilen, sonuna kadar gitmem gerekiyordu ve hayat felsefesi tam olarak nedir?



ChatGPT:

Bu alıntı, "Breaking Bad" adlı televizyon dizisinden bir replik olarak bilinir. Karakterlerden biri olan Mike Ehrmantraut tarafından söylenir. Mike, Walter White'a geçmişte yaptığı bir hatayı anlatırken "yarım önlem" kavramını kullanır.

"Yarım önlem" ifadesi, bir sorunu tam olarak çözmeden veya sonuçlandırmadan önce yetersiz bir çaba harcamak anlamına gelir. Mike'ın sözlerinde bahsettiği durum, başka birine zarar veren birini durdurmak yerine ona sadece zarar vermenin sonuçlarını doğurur. Bu durumda, karısını döven kişiye karışmadığı ve onu öldürmediği için pişmanlık duymaktadır.

Bu replik, Mike'ın hayatta karşılaştığı zorluklardan ders alarak daha etkili bir şekilde hareket etme felsefesini ifade eder. Mike, artık yarı yolda bırakmak yerine işleri tamamlamayı ve sonuçlara tam olarak katlanmayı tercih edeceğini söyler. Bu felsefe, kararlılık, sorumluluk alma ve sonuçlara tam anlamıyla sahip çıkma anlamına gelir.

Bu alıntı, genel olarak hayatta önemli kararlar alırken kararlılıkla hareket etmenin ve yarı yolda bırakmamanın önemini vurgulamaktadır. Yarım önlemler almak veya sorunları tam olarak çözmeden vazgeçmek, genellikle istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, Mike'ın ifadesi "yarım önlem" kavramının tersine, daha kararlı ve sonuç odaklı bir tutumu teşvik eder.
  • pislick0  (15.07.23 10:16:32) 
yaz okulu ödevi mi :)

ileride başıma sorun açma ihtimali olmayacak şekilde işi bitirmek
"2 kişinin bildiği sır değildir" diyerek %0,0001 konuşma ihtimali olan duran emmiyi infaz eden aslan amca
  • bir soru sorcam  (15.07.23 10:47:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.