[]

Meydan Okuma Tabiri bu durumu karşılar mı?

Kişinin, kendisini geliştirmek için zor hedefler belirlemesi amaçlaması ve bu hedefi gerçekleştirmesiyle birlikte bir önceki hedefe bağlı yeni hedefler, amaçlar belirlemesi durumu meydan okuma tabirini kullanmak doğru mudur?

İşte senede 50 kitap okuyacağım. Okudum. Bir seneki sonra 55 Bir sonraki 60.

Daha sonra 30 kurgusal kitap, 30 araştırma kitabı. Daha sonra 30 tane İngilizce Roman 33 tane Türkçe kitap okumak.

Bu sene A ülkesine gideceğim. Bir sene sonra ilk C ülkesine, ikinci gezimde B gezisine gideceğim. Bir sene sonra bir gezide A ülkesine gidip, oradan D ülkesine gideceğim.


Örnekler böyle, yani her seferinde farklı bir zorlayıcı hedef belirlemenin tabiri nedir?

 
hedef koymak ?


  • freebird5406_2  (14.07.23 21:00:47) 
ingilizcede tam buna challenge diyorlar işte almancada die Herausforderung.

türkçe çevirisi de sanırım meydan okuma olarak girdi. ha tam karşılıyor mu bilemem. meydan okuma kullanınca kulağa biraz yabancı geliyor.
  • AlsterWasser  (14.07.23 21:03:40 ~ 21:16:30) 
Kendini aşmak?


  • alfired  (14.07.23 21:19:04) 
Arapça olarak mücahede denebilir.
Cehd kökünden gelir ve cihad kelimesi de buradan türemiştir.
Son gücüne kadar gayret göstermek manasında.
Ama günlük işlerdeki hedef koyma açısından bu kelime pek uygun değil gibi
  • diyecevaplandı  (14.07.23 23:05:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.