[]

Klima alternatifi

Arkadaşlar eriyoruz sıcaktan, klima alamayız ama hem kiradayız hem çok pahalı. Yerine alternatif bir şey önerebilir misiniz?




 
e vantilatör?


  • antihero  (14.07.23 00:18:35) 
(bkz: serin minder)

Ev yapımı klima da yapabilirsiniz. Youtube'a yazarsanız, var nasıl yapıldığı.
  • yadigar  (14.07.23 00:25:13 ~ 00:33:11) 
Vantilatörlerin de güçlüleri var ve işe yarıyor


  • cccbehzatccc  (14.07.23 01:01:51) 
bir arkadaşım tepe pervanesini öv öv bitiremiyor. çok memnunmuş.

ama klimaların en önemli özelliği bence soğutmaktan ziyade ortamdaki nemi de yok etmesi. bu yüzden hiçbir şey kolay kolay klimaya alternatif olamaz bence.
  • teritori  (14.07.23 09:42:50) 
İkinci el bir portatif klima alın.
Mesela 4 bin liraya.

Sonra onun borusuydu, boru için delik, camı aralık bırakıp boruyu sarkıt etrafı bantla, poşetle vs. diye uğraşın.
Portatif klimanın hiçbir işe yaramadığına ikna olduğunuzda da yaz bitmeden 5 bin liraya veya seneye yaz başlarken 8-9 bin liraya satın.

Belki de benim portatif klima deneyimim kötüdür, sizinki daha iyi olur.
Beko marka 12000 BTU sıfırı 9 bin TL olarak görmüştüm internette.
  • michael_knight  (14.07.23 10:36:54) 
@michael_knight gerçekten işe yaramıyor mu?:/


  • damba  (14.07.23 12:27:39) 
@damba belki bendeki öyledir. Eski olduğundan.

Akrabadan birinden ikinci el olarak aldım. Ofisini kapattı, eskiden orada kullanıyormuş. Sanırım 4-5 yaşında. 4 saat aralıksız çalışsa da küçük bir odayı 26 dereceye düşüremedi. Hatta 27 dereceye de düşüremedi.

Önceleri camı aralık bırakarak yaptım. Şimdi Pimapen kapının plastik kısmını delip oradan soba bacası gibi taktım bacasını. Yine de olmuyor.
Elimi önüne tuttuğumda gelen hava soğuk. Ama gürültüsünden durulmuyor. 9000 BTU diyor bendeki.
  • michael_knight  (14.07.23 12:48:23) 
klimanın yerini tutacak bir şey yok maalesef. portatif klimaların neden işe yaramadığına dair bir video (ingilizce): www.youtube.com


  • inheritance  (14.07.23 13:48:36) 
"Vantilatör klima alternatifi değildir" denme sebebini açıklayayım. Klima havayı soğutur, vantilatör hava akımı oluşturarak serinlik hissi yaratır. Doğrudan hava akımında bulunmak da sağlıklı bir şey değil. Bir de cayır cayır elektrik yakıyorlar tabii.

Cevap olmayan cevaplar tam bir işgüzarlık biliyorum ama tekrarlamam lazım. Klimayı alıp kiradan çıkınca onu da taşımayı düşünün bence. Portatif klimalar da iş görüyor ama aynı derecede etkili değiller.
  • nawar  (14.07.23 13:57:12) 
Tavan pervanesi kullanın. Vantilatörden farkı, tüm odaya esinti vermesidir. Sık duş alın. Mentollü sabun veya duş jeli kullanın. Pervaneyi balkona da taktırabilirsiniz aklınızda olsun.

Veya normal klimanın en küçüğünü alın. Klimanın olduğu odanın kapısını kapalı tutun. Klimayı 24 derece ve nem alma modunda (soğutma değil) kullanın. Malum, elektrik faturası az gelsin, ama rahat edin.
  • alfired  (14.07.23 22:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.