[]

BES Sorusu

Garanti'de BES'im var. Yaklaşık 58bin lira birikmiş, bunun 10bin küsür lirası devlet katkısı. (Şubat 2019'dan bu yana) Şimdi başka bir şirkete geçtim, onlar Türkiye Hayat Emeklilik üzerinden BES yaptılar. BES'e devam etmeyi saçma buluyorum, Garanti'deki hesabımı kapatırsam 3 yılı doldurduğum için devlet katkısının %15ini ve kalan 48bin lirayı komple alabiliyorum değil mi? Siz olsaydınız devam eder miydiniz?




 
Selamlar,
İkinci yılını dolduran BES poliçelerinde aktarma hakkı vardır. Parayı çekmek yerine yeni şirkete aktarma yapabilirsiniz. Hatta şirketin seçeneklerine bağlı olarak yeni şirketin yaptığı poliçeye ek yada yeni bir poliçenin giriş aidatı olarak bunu yapabilirsiniz (Bunları yaparken danışmanınızdan mutlaka bilgi alın, geçiş sürecinde fon değişimi gibi özellikler kaybınızı önler).
Tüm bunların haricinde parayı tabii ki çekebilirsiniz. Şartlar ve kesintiler firmaya göre değişebilir. Devlet katkısının %15'ini alacaksınız.
  • pccopath  (13.07.23 22:56:24) 
Devlet katkısının %15'ini alacaksınız +1

bes saçma değil. emeklilik sistemidir. aylık ufak miktarlar ile 60'lı yaşların birikimini yapmak için olan bir şeydir. her ay 500 lira bile atacak durumunuz yoksa çekin güle güle harcayın. rahat bir emeklilik ve aylık en az 500-100 lira atmak size zor gelmiyorsa atın. 60'larınızda hayatınız çok rahatlar.

ayrıca fonları kendiniz seçin, piyasaya göre yılda bir kaç defa değiştirin
  • avatar is back  (13.07.23 23:05:26) 
devamlı harcama dürtüsünün içinde az biraz da birikim yapmak iyidir. iptal etmeyin sakın. hatta ekstra kenara yine atabiliyorsanız, kendi ikinci bes'inizi açın. birikim iyidir.


  • evimin paspasi  (14.07.23 11:40:24) 
ben olsam kapatmazdım. az değil 3 yıl olmuş, fon dağılımı olarak standard planları yerine daha iyi dağılımlı (para piyasası fonu yerine altını yabancı borsası vb olan) bir plana geçin, hatta kendiniz uğraşmak istemiyorsanız otomatik değişiklik yapan yönetim planlarından size uyan proaktif bir tanesini seçip devam edin. performansından memnun kalacaksınız.


  • engelbert humperdinck  (14.07.23 15:31:45) 
BES bence boş iş, faiz dolar altın vs daha fazla getirebiliyor, ör: www.youtube.com


  • azeroth  (14.07.23 16:46:57) 
BES gereksiz bir olay. Özellikle otomatik yönetilen BES'ler. Para çar-çur oluyor.

İptal edin. Devam etmek istiyorum derseniz de, BES firması ile görüşüp, paranızı nasıl değerlendiriyorlar öğrenin ve müdahil olun.


.
  • kartallar yuksek ucar  (14.07.23 17:16:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.