[]

Ev sahibimden ihtiyaç nedeniyle tahliye için tebligat aldım

Şimdiki süreç nasıl olacak acaba?

tüm ev sahiplerinden özür dilerim ama;

eksisozluk1923.com

Bu entry'de belirttiğim gibi, iyi niyetli bir yaklaşım göstermeyi geçtim, sıfır sorun çıkartan bana karşı ev sahibinin kötü niyetli yaklaştığını görüyorum. Bu yüzden olabildiğince tüm haklarımı kullanmayı düşünüyorum.

Bilgiler; ev sahibinin bölgede, çok daha iyi bir yerde, çok daha iyi bir sitede daha dairesi var. Ben 2 yıllık kiracıyım. Ev sahibim "kendi oturacağını" gerekçe göstererek deprem bölgesinden taşınacağını söylüyor tebligatta. Ki telefonda bana çoktan taşındığını söylemişti aslında ama neyse.

Mümkünse bu yaklaşıma karşı süreci uzatmak istiyorum ben. Tahliye taahhütnamesi ile değil, ihtiyaç nedeniyle tahliye talebi var. Neler yapabilirim?

 
adamin evi varsa bir sey cikmaz diyorlar. otur cayini demle rahat rahat ic.


  • alperz  (13.07.23 16:23:17) 
kendi oturacağını gerekçe gösteriyorsa o evi 3 sene kimseye kiraya veremez. ayrıca seni o evden çıkarması minimum 6 ay , gerçekçi hesapla 2 sene sürer. kiranı yasal zamları aksatmadan gününde öde yeterli.


  • orpheus  (13.07.23 17:49:51) 
3 yıl mevzusu hep yanlış biliniyor. ancak mahkeme kararı ile çıkartılırsa, 3 yıl kiraya veremez. onun dışında ihtarla çıkartılırsa kiraya verebilir.

şu an en iyi halde 2 sene sürer dava.
  • lavinia  (13.07.23 18:16:11) 
3 sene kiraya veremez olayı komediden ibaret. sanki kiraya verince kellesini uçuracaklar. gayet de verir. gider dava açarsın 1 senelik kiranı tazminat alırsın tabi o 1 senelik kira adamın yeni kiracıdan alacağı 2 aylık kiraya eşit olacak :)


  • mr.goodcat  (13.07.23 18:27:09) 
size kiraladığı evi de deprem bölgesinde mi? sizin oturduğunuz bölgede sizinkinden başka dairesi var mı? kira sözleşmeniz belirli süreli mi belirsiz süreli mi?


  • lamentoftheperishingroses  (14.07.23 00:43:28) 
@lamentoftheperishingroses

ev deprem bölgesinde değil. ev sahibinin evleri çok yakın ama birisi metronun dibinde güvenlikli bir site. benimkisi 10 dakika yürüme mesafesinde normal bir apartman.

kira sözleşmesi belirli süreli değil hocam.
  • akatreil  (14.07.23 10:01:52) 
Ev sahibinin açacağı tahliye davasında göstereceği deprem bölgesinden taşınma gerekçesi hakim tarafından makul ve geçerli görülebilir. Siz de bunun karşısında asıl sebebin yasal sınır olan %25'e aykırı olarak fahiş zamla başkasına kiralamak olduğunu, sizin oturduğunuz evinin kendisine ait diğer evden çok daha iyi şartlarda, iyi bir konumda olduğunu, davanın Medeni Kanun m. 2 iyi niyet ve dürüstlük kurallarına aykırı biçimde kanunu dolandırmak üzere açıldığını ileri sürebilirsiniz.

Tahliye davası sonucunda tahliyenize karar verilirse, 3 yıl boyunca başkasına evi kiralaması yasaktır. Eğer kiralarsa son kira yılında ödediğiniz en az 1 yıllık kira bedeli için tazminat davası açabilirsiniz. Bu tazminat davasını açabilmeniz için, sizin mahkeme kararıyla tahliye edilmiş olmanız gerekir.
  • lamentoftheperishingroses  (15.07.23 00:23:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.